19
Mayıs
2024
Pazar
KADINHANI - KONYA

Akyürek'e 'Eğitim Danışmanlığı' belgesi

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Selçuk Üniversitesi Kadınhanı Faik İçil Meslek Yüksekokulu Yerel Yönetimler bölümü öğrencilerinin düzenlediği, "Kent Kültürü ve Belediyecilikte Yeni Yaklaşımlar" konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı.

Kadınhanı Faik İçil Meslek Yüksekokulu yönetimi, okullarına ve eğitime katkılarından dolayı Başkan Akyürek'e "Eğitim Danışmanlığı" belgesi verdi. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Selçuk Üniversitesi Kadınhanı Faik İçil Meslek Yüksekokulu'nun davetlisi olarak gittiği Kadınhanı'nda "Kent Kültürü ve Belediyecilikte Yeni Yaklaşımlar" konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı.

Kadınhanı Faik İçil Meslek Yüksekokulu'nda düzenlenen konferans öncesi Okul Müdürü Doç. Dr. Osman Akandere Başkan Akyürek'e okullarına verdiği destek için teşekkür plaketi ile okul yönetimince alınan karar gereği "Eğitim Danışmanlığı" belgesi verdi. Yerel Yönetimler Öğrenci Topluluğu Başkanı Murat Aşan da, Yerel Yönetimler öğrencilerine örnek çalışmalarından dolayı Başkan Akyürek'e teşekkür belgesi verdi. Konferans öncesi konuşan Kadınhanı Faik İçil Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Osman Akandere, okullarına yaptığı altyapı çalışmaları nedeniyle Başkan Akyürek'e teşekkür ederek, desteklerinin devamını istedi. Konuşmanın ardından kürsüye gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, "Kent Kültürü ve Belediyecilikte Yeni Yaklaşımlar" konulu konferansını verdi.

Konuşmasında, başarmak için etkin yönetimin önemine dikkat çeken Başkan Akyürek, "Konya olarak bir hedef belirledik: Yeryüzünde dünya yaşanabilir şehirler sıralamasında şehrimizi önlere taşımak ve Mevlana'nın bakış açısını yeryüzüne yaymak. Başarı için iyi bir performans ortaya koyabilecek tarz oluşturmak, kıt kaynakları etkin kullanmak gerekir. Tüm kaynaklar sınırlı. Her kaynağın doğru kullanılması gerekir. İşi doğru yapmak değil; doğru işi yapmak gerekir" dedi. Konuşmasında öğrencilere çeşitli tavsiyelerde de bulunan Başkan Akyürek, "Donanımınızı ve bilginizi artırın. Her konuda bir miktar söyleyecek sözünüz olsun ama bir alanda mutlaka ihtisasınızı yapın" diye konuştu.

Yenişafak
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2008 Salı 18:12:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?