16
Mayıs
2024
Perşembe
KARAPINAR - KONYA

Gölde su miktarı, giderek azalıyor

''Dünyanın nazar boncuğu'' olarak nitelendirilen Meke Gölü, suyunun çekilmesi nedeniyle göçmen kuşlar yerine, büyükbaş hayvanlara evsahipliği yapıyor.

Konya'nın Karapınar ilçesindeki dünyaca ünlü Meke Gölü'nde su miktarı, bilinçsiz tarımsal sulama ve kuraklığın etkisiyle giderek azalıyor.

Birkaç yıl öncesine kadar binlerce kuşa evsahipliği yapan göle, suyunun azalması ve çevresinin çamur haline gelmesi yüzünden göçmen kuşlar uğramaz oldu.

Göle artık kuşlar yerine, büyükbaş hayvanlar geliyor. Çiftçiler, hayvanlarını gölün suyu çekilmiş bölgesinde otlatıyor.

Özellikle hafta sonları piknik için göl kenarına gelen yerli ve yabancı turistler, bir zamanlar kuş seslerinin duyulduğu gölün kıyısında büyükbaş hayvanları görüyor.
CNN TÜRK
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2007 Salı 13:49:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet okuyucu gazeteci IP: 88.231.245.xxx Tarih : 19.06.2007 19:55:34
öncelikle dünyanın nazar bomcuğu olan Meke Gölümüze değer verdiğiniz için teşekkürler. göçmen kuşlar yerine büyükbaş hayvanların geldiği yorumu bana biraz ilginç geldi. oysa meke gölü henüz ölmedi. suyu çekilmiş hali ile bile, hala büyüleyici güzelliğe sahip. bunun yanı sıra küresel ısınma neticesinde susyu çekilen ve kuşların uğtramadığı tek yer meke gölü değil. bu hepimizin sorunu. bence, biz gazeteciler suların tüketimiş konusunda halkı bilinçlendirmede, kurum kuruluşları göreve davet etmede üzerimize düşeni yapmalıyız. uyarıların yanı sıra suyu gereksiz kullananlar hakkında cezai işlem uyguılanması için teklifler sunmalıyız. yarın çok uzak değildir. tıpkı dünün, iki önce yarın olduğu gibi... saygılarımla 0546 472 51 36