23
Mayıs
2024
Perşembe
KARAPINAR - KONYA

Görme engelli DJ

Karapınar’da, doğuştan görme engelli bir kişi ''Zafer'in Günlüğü'' adlı radyo programı yapıyor. Doğuştan görme engelli Zafer Öztürk (22), yaptığı açıklamada, ilkokulu Ankara Görme Engelliler Okulu'nda bitirdiğini, liseyi ise Karapınar'da tamamladığını söyledi.

Üniversite sınavlarında başarılı olmayınca bir süre önce ilçede yerel yayın yapan Karapınar'ın Sesi Radyosu’nda DJ olarak çalışmaya başladığını belirten Öztürk, Pazartesi, Çarşamba ve Perşembe günleri 13.00-16.00 saatlerinde yaptığı ''Zaferin Günlüğü'' adlı programın ilgi gördüğünü kaydetti. Engelli sunucu, seçtiği parçaları kendisi yayına koyuyor, programında dinleyicileriyle canlı telefon bağlantısı yapıyor.

Daha önce iyi bir radyo dinleyicisi olduğu için bu işi yapmaktan büyük keyif aldığını ifade eden Öztürk, ''DJ'liği çok kısa sürede kavradım. Kullanmam gereken düğmelerin yerleri, mikrofon gibi bana gereken tüm teknik bilgileri öğrendim. Engelli olarak bazı şeyleri normal insanlardan bile daha iyi yapabileceğimi gösterdiğime inanıyorum'' dedi.
Radyo sahibi Şenol Ergüler ise Öztürk'le çalışma konusunda ilk etapta bazı kuşkuları olduğunu, ancak Öztürk'ün diğer DJ'ler gibi başarıyla yayınını sürdürdüğünü söyledi.

Muhammed Yazgan
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2005 Salı 19:21:49
Güncelleme :18 Kasım 2005 Cuma 10:27:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?