19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Hayvanlar donuyor

Ağır geçen kış şartları nedeniyle Konya'nın merkez Karatay İlçe Belediyesi Hayvanat Bahçesi'nde bulunan hayvanların büyük bir bölümü, barınaklarından çıkartılmayarak kalorifer sistemiyle ısınması sağlanıyor. Tim isimli Bengal Kaplanı ise sıcak barınağında kar yağışını demir parmaklıkların arkasında camdan izliyor.

68 değişik ve toplam 400'den fazla hayvanın bulunduğu Karatay Hayvanat Bahçesi'nde ağır kış şartları için gerekli önlemler alındı. Hayvanat Bahçesi'nde soğuk havadan etkilenebilecek olan kaplan, maymun, kuş türleri barınaklarından çıkartılmıyor.

Aynı zamanda barınakları kalorifer sistemiyle de ısıtılan hayvanlardan en şanslısı ise kaplan. Tim isimli Bengal Kaplanı, demir parmaklıkların arkasında camdan dışarıyı izliyor. Ağır geçen kış şartlarından fazla etkilenmeyen deve, at, eşek, geyik ve köpeklerin ise barınakları açık tutularak istedikleri zaman sıcak ortama girmesi sağlanıyor.

Hayvanat bahçesiyle ilgili bilgi veren Karatay Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Mehmet Ali Can, "68 değişik, 402 hayvanın bulunduğu hayvanat bahçemizde ağır geçen kış şartları için gerekli önlemleri aldık. Barınakları açık tutulan bazı hayvanların üşüdüklerinde barınaklara girmesi sağlanırken, barınaklarından çıkartılmayan bazı hayvanlar için kalorifer sistemi kuruldu. Bu sayede onlar da soğuk havadan etkilenmeden kışı geçiriyor" dedi.

.
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2006 Çarşamba 15:11:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?