18
Haziran
2024
Salı
GÜNCEL

Kış hazırlığı

Konya'nın merkez Karatay İlçesi'nde bulunan hayvanat bahçesinde kış hazırlıkları yapılıyor.

Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte Karatay Belediyesi bünyesinde bulunan hayvanat bahçesindeki hazırlıklar hız kazandı. Hayvanların kışın soğuktan etkilenmemeleri ve korunmaları amacıyla başlatılan hazırlıklar çerçevesinde, hayvanların barındığı kapalı alanlara iklim ve hava ile uyumlu ısıtma sistemleri kuruluyor.

İran kedisinden Bengal kaplanına kadar 67 türde 375 hayvanın barındığı hayvanat bahçesindeki hazırlıkların kısa sürede tamamlanacağı belirtilirken, iklimlendirme sisteminde hayvanların sağlığı için en ince ayrıntının bile düşünüldüğü kaydedildi.

Yazın sıcaktan bunalan bazı hayvanların suyla serinletildiğini ifade eden Karatay Belediyesi Veteriner Müdürü Mehmet Ali Can, kışın da hayvanların doğal barınma ortamlarının düşünülerek ısıtma sistemleri oluşturulduğunu belirtti.

Can, havaların soğumasıyla birlikte 65 kafese ayrı ayrı ısıtma sistemi kurulduğunu ifade ederek, "Isıtma işlemi hayvanların yapısı düşünülerek ayarlanmaktadır. Bazı hayvanlar çok fazla sıcağa ihtiyaç duyarken bazı hayvanlar ise serin ortamda barınıyor. İklimlendirme, hayvanların bu tür özellikleri de göz önüne alınarak yapılmaktadır" dedi.

.
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2005 Çarşamba 15:19:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?