18
Mayıs
2024
Cumartesi
SAĞLIK

Öğrencilere diş taraması

Konya'nın merkez Karatay İlçe Belediyesi ve Konya Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Karatay İlçesi'ndeki ilköğretim okullarında ağız ve diş sağlığı taraması yapıyor.

23 Nisan Egemenlik İlköğretim Okulu'nda düzenlenen ağız ve diş sağlığı taramasına, AK Parti Konya Milletvekili Diş Hekimi Mehmet Kılıç, Karatay Kaymakamı Yüksel Ayhan, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci, Konya Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dr. Muammer Gözlü katıldı. Burada konuşan Konya Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dr. Muammer Gözlü, Türkiye'de ağız ve diş sağlığına önem verilmediğini belirterek, "Avrupa'da yılda iki kez diş hekimine gitmek mecburi tutulurken, Türkiye'deki nüfusun yüzde 10'u daha hiç hekime gitmiyor. 6 yaş ve civarındaki çocukların ise yüzde 83'ünde diş çürüğü problemi var. Bu yüzden bu kontrolleri küçükken başlatmakta fayda gördük. Bu yaştan tedbir alınırsa ileride yaşanacak sağlık problemlerinin önüne geçmiş oluruz" dedi.

Konuşmaların ardından okulda bulunan ana sınıfı öğrencileri diş ve ağız sağlığı taramasından geçirildi. AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Kılıç da, öğrencileri muayene etti. Çocukların çoğunluğunun daha önce hiç diş fırçalamadığı görülürken, diş fırçası ve diş macunu olmayan çocuklara fırça ve macun, ayrıca dişlerini nasıl fırçalayacaklarına dair broşürler verildi. Diş taramasında 45 okulda ve 6 bin 500 öğrencinin muayeneden geçirileceği bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2005 Çarşamba 19:08:48
Güncelleme :30 Eylül 2005 Cuma 10:37:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?