3
Mayıs
2024
Cuma
KARATAY - KONYA

Birol Polat

 


KARATAY BİROL POLAT İLKÖĞRETİM OKULU




BİROL POLAT

Okulumuzu yaptıran saygıdeğer işadamı Birol Polat 1951 yılında Konya’nın Kulu ilçesi, Kozanlı kasabasında doğmuştur.

İlk ve orta öğrenimini Kulu’da tamamladıktan sonra Konya Erkek Lisesi’nde okudu ve Konya Karatay Lisesi’nden mezun oldu.

“Rızkın onda dokuzu ticarettir” Hadis-i Şerif’inden hareket ederek baba mesleği olan ticareti seçti, dürüst ve gayretli çalışmaları ile işini oldukça ilerletti. Önce yedek parça dükkanı, sonra İstanbul’da sarraflık, Konya’da beyaz eşya, halı, mobilya center ve Telsim shop gibi işyerleri açtı. Şimdilerde ise ticaret işinden emekli oldu ve işyerlerinin işletimini çocuklarına devretti.

Kendisi evli ve üç çocuk sahibi olup Konya’nın Meram ilçesinde ikamet etmektedir. Çevresinde sevilen, sayılan biri olan Birol Polat herkesle iyi geçinmesini bilen, sıcak ilişkilere sahip, samimi, iyi niyetli ve sempatik bir kişiliğe sahiptir.

Eğitime verdiği önem itibariyle yaptırmış olduğu okulumuza (1993) olan ilgisi artarak devam etmektedir. Kendileri her yıl 2-3 defa okulumuzu ziyaret eder, fakir öğrencilere kırtasiye, yiyecek ve gıda yardımı yapar, okulumuzun maddi sıkıntılarına destek çıkar.

Kendilerine ömür boyu sağlık ve mutluluklar diler, başarılarının devamını bekleriz.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar