18
Mayıs
2024
Cumartesi
KULU - KONYA

Çiftçilere süne eğitimi verildi

Kulu'da çiftçilere yönelik süne mücadelesi hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Kulu Halk Eğitim Merkezi’nde Kaymakam Ahmet Cengiz başkanlığında yapılan toplantıya İlçe Tarım Müdürü Hüseyin Akyazı, merkez ve belde belediye başkanları, köy ve mahalle muhtarları, ziraat odası yetkilileri, ticaret borsası yetkilileri ve çiftçiler katıldı.

Toplantıda konuşan Kulu İlçe Tarım Müdürü Hüseyin Akyazı, 2005 yılında Kulu, belde ve köylerinde süne ile mücadelenin devam edeceğini belirterek, çiftçilere sünenin tanımı, zarar şekli, hangi ilaç ve aletlerin kullanılması gerektiği gibi bilgiler verdi.

Her köyde çiftçileri süneye karşı bilgilendirme toplantıları düzenleneceğini de kaydeden Akyazı, "Düzenleyeceğimiz bu toplantılara köylülerimiz mutlaka katılmalı. Süne ile mücadelede başarı ancak çiftçilerimizin ürünlerine sahip çıktıkları oranda tarım teşkilatı ile işbirliği yapmaları halinde artacaktır. 2004 yılında ilçemizde 120 bin dekar alanda süne mücadelesi yapıldı. Bu yıl içinde ise arazilerde yapılacak araştırma sonucu tespit edilen sahalarda mücadele yapılacak. Bu sayede gereksiz ilaç kullanımı engellenmiş olacak" dedi.

Konuşmaların ardından İlçe Tarım Müdürlüğü’nce hazırlanan sunu izlendi. Toplantıda ayrıca hayvancılıkla ilgili katılımcılara hayvan sevkleri, aşılamalar ve sığır cinslerinin tanımı, tescili konularında bilgiler verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2005 Cumartesi 14:00:21
Güncelleme :12 Nisan 2005 Salı 16:13:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?