18
Mayıs
2024
Cumartesi
KULU - KONYA

Kaymakam Cengiz'den muhtarlara seminer

Kulu İlçesi Kaymakamı Ahmet Cengiz, köy muhtarlarına "Yetki ve Sorumluluğu Paylaşalım" konulu konferans verdi. Kulu Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’ndaki konferansa çok sayıda köy muhtarı katıldı.

Kaymakam Cengiz, muhtarlara uygulamada yaşanan çeşitli eksiklikler olduğunu anlatarak, "Gençlerimiz, yurt dışına gittiklerinde ülkemizi karalayıcı çeşitli sözlerle ilticada bulunuyor. Bunun önüne geçmek için uyarılarda bulunmamız, ülkemizin güzelliğini anlatmalarını teşvik etmemiz lazım" dedi.

Evlendirme işlemlerinde muhtarların hatalarının bulunduğunu belirten Cengiz, "Bir köyün muhtarı, başka bir köyden gelerek, kendilerini evlendirmesini isteyen tanımadığı kişileri evlendiriyor. Kiminin imzası, kiminin tanığı, kiminin fotoğrafı yok. Bu konularda uyanık olunması gerekiyor. Vatandaşların müracaatlarının titizlikle incelenip gerekenin yapılması lazım. Sağlık raporu olmadan, tanıksız evlendirme yapmayın, yoksa hukuki sorumluluk doğar" diye konuştu.

Yeşil Kart konusunda muhtarlardan gerçek fakirlere yardım etmelerini isteyen Kaymakam Cengiz, "Emniyet ve asayiş konusunda polis ve jandarmamıza yardımcı olun. Şüpheli durumları anında bildirin. İhtiyar heyetinizi devre dışı bırakmayın sorumluluk ve yetkilerinizi paylaşın" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2005 Pazartesi 11:36:03
Güncelleme :12 Nisan 2005 Salı 16:12:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
samet cevizci IP: 66.185.85.xxx Tarih : 21.03.2005 02:37:01
Sayin Kulu kaymakamim AHMET CENGIZ,size bir ricada bulunacagim,oradaki genclerimizin ustunde durulmasi isterim genclerimiz avrupa asklariyla buyuyorlar neden bunun nedenini cozulmesini isterim bende suanda kanada'dan ben sizi iyi taniyorum ben buraya geleli 1 sene oluyor. ve burda goruyorum'ki dis ulkeler cok geliyorlar bence nedeni de okuyum ve liseyi bitirince unuversite,sinavlarini kazanamayinca buralara geliyorlar. bence koy muhtarlari gorevlerinin geregini yapmiyorlar.