19
Mayıs
2024
Pazar
KULU - KONYA

Konya Kulu, Bakan Şener' i ağırladı...

Şener Kulu’da Festivale Katıldı
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Konya’nın Kulu İlçesi’nde Altınbaşak Düden Gölü Kültür ve Sanat Festivali’nin açılış programına katıldı. Bakan Şener, beraberindeki heyetle birlikte mehter takımı eşliğinde festivalin açılış programının yapılacağı Atatürk Meydanı’na kadar yürüdü. Burada İlçe Belediye Başkanı Ahmet Yıldız’ın konuşmasının ardından kürsüye çıkan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, konuşmasında, geleneksel hale getirilmiş olan festivalde bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu belirterek, insanı insan yapan değerlerin başında kültürün geldiğini söyledi. Şener, “Kulu dendiği zaman, buğday başakları akla geliyor. Festival ismi de önemli bir konuya vurgu yapıyor. İnsanlık tarihinde önemli değişim noktaları vardır. Bu değişimler arasında en önemlisi, 10 bin yıl önce insanlığın gerçekleştirdiği tarım devrimidir. Bu devrim, ilk kez Anadolu’da gerçekleşmiştir” diye konuştu.
170 çeşit kuşun bulunduğu Düden Gölü’nde sorunların olduğunu ifade eden Şener, “Bu sorunların, bu tür festivallerde ele alınarak aşılması gerekiyor. Kulu ve çevresinde ağaç dikme alışkanlığı az olduğunu görebiliyorum. Kulu’da ve çevresinde ağaçlandırma seferberliği başlatılması gerekiyor” diyerek sözlerini tamamladı. Festivale Konya Milletvekilleri,Konya Valisi Ahmet KAYHAN’da katıldı.

Festival proğramı daha sonra sünnet şöleni,Trap Atışı,Yağlı Güreş ve akşam sanatçı Latif DOĞAN’nın konseri ile devam etti. konser sonu havai fişek atışı ile konser son buldu.
Saim Erel
Yayın Tarihi : 21 Temmuz 2004 Çarşamba 15:28:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?