17
Mayıs
2024
Cuma
KULU - KONYA

Konya:Kulu İlçe Milli Eğitim çalışmalarını sürdürüyor

İlçe Milli Eğitim Müdürü Gündüz, Kaymakamlığın katkılarıyla ve mahalli imkanlarla pek çok faaliyet yürütüldüğünü ve yürütülmeye devam edildiğini ifade ederek, "Merkezi imkanlarla Kulu Lisesi'nin bahçe düzenlemesi yapılmış, Mesleki Teknik Eğitim Merkezi büyük onarımdan geçirilmiştir. Mahalli imkanlarla, ilçemize bağlı Yazıçayırı, Bozan, Tuzkaya, Zincirlikuyu, Celep ve Acıkuyu İlköğretim Okulları'na kalorifer tesisatı, Tavşançalı 100. Yıl İlköğretim Okulu'nun mevcut yapısına da 6 derslik ilavesi yapılmıştır.


Eğitim-öğretim yılı içinde yeni değişikliklere ve gelişmelere bağlı olarak özellikle okul ve kurum yöneticileri ile öğretmenlere yönelik hizmet içi eğitim faaliyetlerine önem verildiğini ifade eden Gündüz şöyle konuştu: "Bu anlayıştan hareketle 40 okul müdürü ve müdür yardımcısı toplam kalite yönetimi seminerinden, 40 öğretmenimiz gelişim psikolojisi seminerinden, 64 öğretmenimiz bilgisayar ve internet kullanımı kursundan, 38 vekil ve ücretli öğretmen mesleğe uyum seminerinden geçirilmiştir.

 Eğitim-öğretim yılı sonuna kadar yürütülmek üzere, 100 öğretmen için bilgisayar ve internet kullanımı kursu, 40 öğretmen için iletişim semineri, 40 öğretmen için de insan ilişkileri semineri planlanmıştır. Ayrıca okul ve kurumlarımızda, toplam kalite yönetimi anlayışının yerleşmesi ve sürekli gelişmenin sağlanabilmesi için çalışmalar sürdürülmekte, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri tarafından rehberlik ve bilgilendirme faaliyetleri yürütülmektedir."

iha
Yayın Tarihi : 2 Mart 2004 Salı 12:44:14
Güncelleme :11 Ağustos 2004 Çarşamba 13:14:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?