17
Mayıs
2024
Cuma
KULU - KONYA

Kulu'da çalışan şoförlerin sorunları mercek altına alındı

Kulu Şoförler ve Nakliyeciler Odası’nda yapılan toplantıda, karayolu taşıma yönetmeliği ile ilgili istek ve dilekler dile getirildi. Oda başkanları, yönetmeliğin şartlarının ağır olduğunu belirterek, "Üyelerimiz, dilekçelerle bize sıkıntılarını iletiyor. Bağ-Kur primlerini, vergilerini yatırmakta güçlük çektiklerini belirtiyorlar. Nakliyeci esnafı diri diri mezara konulmak istenmektedir.

Büyük ümitlerle beklenen bu yönetmelik getirdiği ağır yükler nedeniyle olumlu misyonunu kaybetmekte, bu da büyüklerimize güvenimizi sarsmaktadır. Evraklarımızın kabulü için Konya’ya Ulaştırma Bakanlığı’na bağlı bir büro açılmasını, tek araç sahiplerinden para talep edilmemesi, yürürlüğe girecek olan yaş tahdidi nedeniyle aracını yenilemek durumunda kalacak olan esnafımızın hurda indiriminden yararlandırılması, yürürlüğe girecek asgari tonaj uygulamasının öngörülen toplam 25 tonluk araç sahibi olma şartının bir kamyon istihap haddi olan 14 tona çekilmesini, yürürlükte bulunmasına rağmen hala işlerlik kazanmayan tonaj denetiminin sabit ve mobil kantarlar vasıtasıyla yurt genelinde titizlikle uygulanmasını sağlamak gereklidir. Kulu, Cihabeyli ve Altınekin’de 11 bin civarında kamyon ve TIR bulunmaktadır. Kamyoncularımız zor durumda. Gerekirse yol kapatma eylemi yapacağız" şeklinde konuştu.

AKP Konya Milletvekili Özkan Öksüz ise ay içerisinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşeceklerini ve bu sorunları dile getireceklerini söyledi

iha-kulu
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2004 Perşembe 12:31:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
muharrem boyun IP: 85.103.249.xxx Tarih : 7.02.2008 22:36:33

öncelıkle bu haber sıtesısını oluşturan ve emegı gecen tum abılerıme ve arkadaşlarıma teşekkur ederım.benım sıkıntım k 1 belgelerıyle ılgılı sıkıntım şudurkı ben kucuk esnafım ve ıstıhap haddı 4500 kılo olan bır hıno marka kamyonum var tıcarı eşya taşımacılıgı yapmaktayım ve k1 yetkı belgesı almamı soyluyorlar bedelı ise 11.500.00 mılyon yanı eskı para onbırmılyar beşyuzbın ve yetmıyor 25 ton istıhap haddı arac istıyor.ulaştırma bakanımız sayın binali yıldırım ve bu konu ıle ılgılı yetkılıler sizlerı rahatsız etmek ıstemezdık mecbur kaldıgımız ıcın rahatsız edıyoruz.sizlerın devlet yonetımındekı engın tecrubenız bılgı bırıkımınız ve durust devlet adamlıgınızı butun turkıye gıbı bızlerde takdır edıyor ve sıze guvenıyoruz.gorevlendırdıgınız bolge mudurluklerınde belgemızı almak ıcın gıttıgımızde 25 ton istıhap haddı arac ve 11.500 ytl ucret ıstemekteler.bız 4500 luk ıstıhap haddı aracımıza iş bulup taşıyamazken 25 tonluk arac yanı tır dedıgımız cekıcılere nasıl iş bulup taşıyabılırız.zaten bu araca para bulmamız mumkun degıl kredı kullanamıyoruz cunkı elımızdekı araclar kredılı.k 2 belgesı ıcın gereklı duzeltmeler yapmışsınız bunun ıcın teşekkur ederım.fakat aynı duzenlemeler ıcın de k 1 yetkı belgelerınde ucret ve tonajla ılgılı gereklı duzeltmelerı yapabılırsenız arkadaşlar olarak sıze cok mınnettar kalırız.zatıalınızın bu konuda gorevlendırecegı uzman ekıplerce ınceleterek magdurıyetımızın gıderılmesı ıcın gereklı emır ve musaadelerınızı saygılarımızla arz ederız.