18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

5 günlük Yusuf kan revan içinde

Konya'nın Kulu İlçesi'nde 5 gün önce dünyaya gelen Yusuf bebek, yakalandığı enfeksiyon nedeniyle, 1 sağlık ocağı 3 hastane gezdikten sonra, Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Yenidoğan Ünitesi'nin yoğun bakım servisinde gözlem altına alındı.

Alınan bilgiye göre, Kulu'ya bağlı Kozanlı Beldesi'nin Doğutepe Köyü'nde ikamet eden 55 yaşındaki Mevlüt Taş'ın ilk eşi Pembe Taş'tan 3 kızı oldu. Baba Taş, ilk eşinden hiç erkek çocuğu olmadığı için 30 yaşındaki Nuran Ateş ile dini nikahlı olarak 2. evliliğini yaptı. Evlendikten sonra 2. eşinden de bir kızı olan Taş'ın, son olarak bir oğlu oldu. Bir erkek çocuğu daha olmasını isteyen Mevlüt Taş'ın bu isteği de gerçek oldu. 5 gün önce doğan bebeğe Yusuf ismi verildi. Ancak Yusuf bebeğin doğduğu gün yakalandığı enfeksiyon nedeniyle başına gelmedik kalmadı.

Anne Fadime Ateş, doğumdan 3 gün sonra, oğlunun ağzından ve burnundan kan geldiğini fark ederek, hemen sağlık ocağına başvurdu. Bebek buradan Kulu Devlet Hastanesi'ne gönderildi. Kulu Devlet Hastanesi'ne götürülen bebeğin bedensel tüm hareketlerini kaybettiğini belirten anne Ateş, doktorlara durumu anlattı. Doktorların ilk müdahalesinden sonra bebek tekrar hareket etmeye başladı. Kulu Devlet Hastanesi'nin imkanlarının az olması nedeniyle doktorlar, bebeği Konya Faruk Sükan Çocuk ve Doğum Hastanesi'ne sevk etti.

Acil servis ambulansıyla doktorların kontrolünde Faruk Sükan Çocuk ve Doğum Hastanesi'ne getirilen Yusuf bebek, burada da kontrolden geçti. Yapılan kontrollerin ardından Yusuf bebek SÜ Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Bebek, hastanenin Yenidoğan Bölümü Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavi altına alındı. Yoğun bakım ünitesine kaldırılan bebeğin, doğum sonrası enfeksiyon kapması nedeniyle durumunun ciddi olduğunu belirten doktorlar, "Bebeğin durumu geldiğine göre biraz daha iyi, ama gözetim altında tutmamız gerekiyor. Hala ağzından ve burnundan kan geliyor. İnşallah iyileşir, elimizdeki tüm imkanları kullanacağız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2005 Pazartesi 14:51:12
Güncelleme :29 Ağustos 2005 Pazartesi 14:59:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?