28
Mayıs
2024
Salı
MERAM - KONYA

Başkan Şahin'e tablo hediye edildi

Makedonya Türklerinin Kalkınma Partisi Genel Başkanı İdris Fatih Şahin, Konya'nın merkez Meram İlçe Belediye Başkanı Refik Tuzcuoğlu'nu makamında ziyaret etti.
 
Ziyarette konuşan Genel Başkan İdris Fatih Şahin, Makedonya'da 3. büyük etnik grup olmalarına rağmen yanlış politikalar nedeniyle asimile edildiklerini söyledi. Şahin, "1997 yılına kadar bütün resmi kurumlarda 3 dil konuşulabiliyordu. Fakat bu tarihte çıkarılan yeni anayasa ile Türkçe'nin resmi dil olması kaldırıldı. Gazetelerimiz ve radyolarımız kapanmaya başladı. Ülkemizde fiili olarak 200 bin Türk olmasına rağmen resmiyette bu 45 bin görünüyor. Bunda diğer Türk partilerin Hıristiyan partilerle işbirliği yapmasının çok büyük etkisi var. Bir çok vatandaşımız iş bulabilmek için kimlik değiştirmek zorunda kalıyor. Makedonya'daki Türkler, Türkiye'nin bir karakolu olarak kendimizi görüyoruz. Osmanlı'nın strateji merkezi olan ülkemize Türk işadamlarının yatırım yapmasını bekliyoruz" dedi.
 
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Meram Belediye Başkanı Refik Tuzcuoğlu da, "Gerçekten işiniz çok zor. Son 100-150 yıldır hem İslam dünyası hem Türk dünyası zorlukları doruk seviyede yaşıyor. Partinize başarılar diliyorum" dedi. Başkan Tuzcuoğlu, günün anısına Genel Başkan Şahin'e, üzerinde Osmanlı tuğrasının bulunduğu bir tablo hediye etti.
İHA
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2006 Perşembe 14:32:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?