24
Mayıs
2024
Cuma
MERAM - KONYA

Belediye, et ve balık kurumunu devraldı

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi, Konya’da faaliyet gösteren Et ve Balık Kurumu’nu arazisi ve binaları ile birlikte devraldı.

Et ve Balık Kurumu Tesisleri’ni basın mensuplarına gezdiren ve bilgi veren ezen Refik Tuzcuoğlu, yaptıkları çalışma ile Et ve Balık Kurumu’nu şehre yeniden kazandırmayı planladıklarını söyledi. Kurumun 28 aylık bir süre içinde yaklaşık 4 trilyon lira zarar ettiğini belirten Refik Tuzcuoğlu, "Bu kurumun bize devredilmesi konusunda büyük çabalarımız oldu. Konuyu başbakanımıza kadar götürdük. Sonuç olarak kurumun bulunduğu arazi ve içindeki tesisleri devralmayı başardık. Şu an birkaç bürokratik işlem kaldı. Tam olarak devraldığımız zaman geçici bir süre belediye olarak burayı biz işleteceğiz. Ama ileride bu araziyi Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde değerlendireceğiz" dedi.

Tesislerin 142 bin metrekarelik bir araziye sahip olduğunu vurgulayan Refik Tuzcuoğlu, "Bu arazi Kentsel Dönüşüm Projemizin en önemli noktası olacak. Bu arazinin çevresinde oldukça eski mahalleler var. Yapı olarak da oldukça eski ve kötü bir görüntü oluşturuyor. Bu arazi ve çevresindeki mahalleleri yeniden yapılandırarak modern bir kent görüntüsü vereceğiz. Biz Meram Belediyesi olarak Konya imajının lokomotifi olacağız. Öncelikli amacımız bu" şeklinde konuştu.

Tesislerin oldukça kötü durumda olduğunu belirten Tuzcuoğlu, "Bina olarak tesislerin durumu fena sayılmaz ama kullanılan teknoloji oldukça eski. Biz buradaki kombineyi Konya Ticaret Borsası ile birlikte yeni bir yere taşıyarak daha modern bir tesis haline getireceğiz. Böylece Konya’mız modern bir kombineye de kavuşmuş olacak" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2005 Salı 15:56:07
Güncelleme :12 Nisan 2005 Salı 13:23:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?