24
Mayıs
2024
Cuma
MERAM - KONYA

Çöp evde yaşayan aileye belediye sahip çıktı

Meram Belediyesi, Cedidiye Mahallesi’nde bulunan ve çevreye rahatsızlık veren çöp evi boşaltarak, tadilatını gerçekleştirdi.

Meram Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Cedidiye Mahallesi Şikari Sokak No 25’de bulunan Mukaddes Gültepe’ye ait çöp evi, mahalle sakinlerinin şikayeti üzerine emniyet güçlerinin nezaretinde boşalttı.

Kamyon dolusu çöp çıkan evi, 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu’nun 32. Maddesi’ne göre boşalttıklarını belirten Meram Belediyesi Zabıta Müdürü Ekrem Kırmızıtaş, "Bu ay başında yürürlüğe giren bu yasada ’Genel sağlığın korunması’ maddesine istinaden bu evi Sosyal İşler Müdürlüğü’müz ile birlikte boşaltıyoruz. Onlar evin tamir, tadilat ve bakım işlerini yapacaklar. Biz de mutat olarak çöp toplanıp toplanmadığını kontrol edeceğiz. Site ve apartman sakinleri bu tür rahatsızlıkları olduğu takdirde Zabıta Müdürlüğü’müze Alo 153 ve 3502540 nolu telefonlardan şikayetlerini iletebilirler" dedi.

Bu ailenin pislik içinde yaşamasına göz yumamayacaklarını belirten Meram Belediyesi Sosyal İşler Müdürü Şaban Dişçi ise, "Belediye olarak bu evin boyasını, badanasını ve diğer tadilat işlerini yapıyoruz. Ayrıca, yorgan, yatak, buzdolabı ihtiyaçlarını da hayırseverlerin katkısıyla karşılayacağız. Belediyemiz tarafından da mutat olarak gıda vb. yardımlarda bulunulacak" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2005 Cuma 15:05:36
Güncelleme :27 Haziran 2005 Pazartesi 16:03:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?