22
Mayıs
2024
Çarşamba
MERAM - KONYA

Kaçak yapıyla mücadele sürüyor

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi kaçak yapılaşmayla mücadeleyi sürdürüyor.


Kaçak yapıyla mücadele konusunda hassasiyetini sürdüren Meram Belediyesi 2007’nin ilk 6 ayında 14 kaçak yapıyı yıkarken, 17 inşaat da ruhsatlı hale getirildi. 11 dosya mahkemelik olurken toplam 98 bin 500 YTL de para cezası kesildi. Geçen yıl ise 42 adet kaçak bina yıkıldı. Gelen şikayetler dışında Meram Belediyesi İmar Müdürlüğü’ne ait Kaçık Yapı Kontrol Ekipleri’nin denetimleri sonucu da yeni başlayan 28 adet inşaat da durduruldu.

 
Meram Belediye Başkanı Refik Tuzcuoğlu, göreve geldikten sonra kaçak yapılaşmayla etkin bir mücadele yaptıklarına dikkat çekerek, “Bu konuda Türk Ceza Kanunu’nun getirdiği yasal müeyyideler de bu mücadelede bize büyük destek sağladı. Kaçak inşaat ile ilgili rakamlar her geçen yıl azalırken, ruhsatlı inşaat sayısında artış oldu. Bu konuda gösterdiğimiz hassasiyetimiz bundan sonra da devam edecek” diye konuştu.


Öte yandan Meram Belediyesi Kaçak Yapıyla Mücadele Ekipleri, Antalya Çevre Yolu üzerinde kaçak olarak yapıldığı tespit edilen bir inşaatı polis ve zabıta nezaretinde yıktı.

iha
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2007 Salı 16:10:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?