19
Mayıs
2024
Pazar
MERAM - KONYA

Kentsel Dönüşüm Projesi halka anlatılıyor

Konya’nın merkez Meram İlçesi Belediye Başkanı Refik Tuzcuoğlu, Çaybaşı bölgesinin, halkın muvafakat vermesi halinde uygulanacak Kentsel Dönüşüm Projesi’yle modern bir kent görünümüne kavuşacağını söyledi.

Meram Belediyesi tarafından ilk kez uygulanması planlanan projeyle ilgili olarak Konevi Kültür Merkezi’nde mahalle sakinleriyle istişare toplantısı yapıldı. Programın başında Çaybaşı bölgesinin şu anki durumu ve Kentsel Dönüşüm Projesi uygulandığında ortaya çıkacak görüntü ile ilgili kısa bir animasyon izlettirildi. Başkan Tuzcuoğlu, şu anda projesi tamamlanan Çaybaşı Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili olarak kısa bir açıklama yaptı.

Bu bölgede oturanlarla anlaşma sağlanırsa çok kısa sürede, modern evler yapacaklarını belirten Tuzcuoğlu, "Hiçbir vatandaşımız mağdur olmayacak. Pilot bölge olarak Çaybaşı’nda uygulayacağımız Kentsel Dönüşüm Projesi’ni, ilçemizin muhtelif bölgelerinde de sürdüreceğiz. Belediyemizin öncülüğünde bu çalışmaları yürütme kararlılığındayız. Vatandaşlarımız bu işe hazırız derse bu projeyi ilk önce Çaybaşı’nda hayata geçireceğiz ve burası Konya’nın en güzel semtlerinden biri haline gelecek" dedi.

Projeyle ilgili teknik bilgiler veren İmar Komisyonu Başkanı Übeyit Aça da, "Kentsel Dönüşüm Projesi, Külahçı, Fahr-ü Nisa, Emir Halil, Gurb-u Cedit ve Übeyit mahallelerinde toplam 130 bin metrekareyi bulan bir alanda uygulanacak. Proje hazırlanırken yeşil alanın fazlalığına ve blokların olabildiğince birbirine mesafeli olmasına itina gösterildi. Tünel kalıp sistemiyle yapılacak konutlar, sağlamlık ve mimari açıdan bölgeye değer kazandıracak. Hiç kimseye ayrıcalık yapılmayacak, aynı standartlar uygulanacak. Sizden isteğimiz bize yardımcı olmanız" şeklinde konuştu.

KONYA (İHA) -
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2004 Salı 11:09:17
Güncelleme :29 Mart 2005 Salı 12:29:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?