18
Mayıs
2024
Cumartesi
MERAM - KONYA

Kombina hizmete girdi

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi’ne devredilen Et Balık Kurumu kombinası, düzenlenen törenle tekrar hizmete açıldı.

Revizyondan geçirilen kombina kentsel dönüşüm projesi çerçevesinde geçici bir süre ile hizmet verecek. Özelleştirme kapsamında olan ve Meram Belediyesi tarafından devralınan Et Balık Kurumu’na ait et kombinası, revizyondan geçirilerek düzenlenen törenle tekrar hizmete açıldı.

Törende konuşan Meram Belediye Başkanı Refik Tuzcuoğlu, 1 yıl önce "Yerel Kalkınma Başlıyor" adıyla başlattıkları hamlenin meyvelerini almaya başladıklarını belirterek, "Meram için düşündüğümüz ve yürüttüğümüz tüm projeler Meram’ın geleceği için yapılıyor. Bu kombinanın da Meram Belediyesine ve halkına kazandırılması da bu hamleler içinde yer alıyordu. Biz, hizmet belediyeciliğinin yanısıra yatırıma da ağırlık vererek Meram ve Konya için büyük projeler düşünüyoruz" dedi.

Kentsel Dönüşüm Projesi’nin ilk adımını kombina arazisinde başlatacaklarını da kaydeden Başkan Tuzcuoğlu, "Kentsel dönüşüm projesi çerçevesinde kentimizin tarihi ve kültürel değerlerini korurken köhneleşmiş bölgelerinde modernleştirilmesi gerekiyor. Bu projenin en büyük adımı bu bölgede atılacak. Bu yüzden bu kombina geçici bir süre ile hizmete açıldı. Biz bu bölgeyi Konya’nın en gelişmiş bölgesi yapacağız ve buranın çevresi de bu değişime ayak uyduracak" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından kurdele kesildi ve kombinada incelemelerde bulunuldu. Kombinanın açılış törenine Meram Belediye Başkanı Refik Tuzcuoğlu, Meram Kaymakamı Turgut Çelenkoğlu, AK Parti Konya Milletvekili Hasan Angı, AK Parti İl Başkanı Ali Sürücü, Konya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kara ve davetliler katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Mart 2005 Pazartesi 19:04:29
Güncelleme :12 Nisan 2005 Salı 13:11:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?