22
Mayıs
2024
Çarşamba
MERAM - KONYA

Küçüklerden 'yeşile' büyük destek

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi ve Özel Armağan İlköğretim Okulu’nun katkılarıyla, Dutlukırı Kültür Parkı’na 500 adet sedir fidanı dikildi.

Fidan dikimine Meram Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Uçar, Özel Armağan İ.Ö.O. Müdürü Muttalip Hasdemir, öğretmenler, öğrenciler ve Kaşif Doğa Sporları Kulübü üyeleri katıldı. Meram Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince hazırlanan çukurlara öğrenciler ve diğer katılımcılar tarafından sedir fidanları dikildi.

Okul Müdürü Hasdemir, çocukların orman sevgisini artırmak için Meram Belediyesi ile birlikte bu organizasyonu yaptıklarını belirterek, "Geleceğimiz olan çocuklarımızla, geleceğimiz olan ormanlarımıza sahip çıkabiliriz diye düşünüyoruz. Bu bir eğitimdir. Öğrencilerimiz, bugün diktikleri fidanları yeri geldiğinde sulayacaklar, ziyaret edecekler ve bu ağaçları daha fazla sahipleneceklerdir. Bu sayede diğer ağaçları da koruma bilinci gelişecektir. Ormanlarımıza ve ağaçlarımıza sahip çıkma düşüncesiyle, her çocuğumuza birer fidan diktirmeyi uygun gördük. Okul olarak yıl sonu pikniğimizi ve uçurtma şenliğimizi Dutlukırı Kültür Parkı’nda yapmayı planlıyoruz. Böylece çocuklarımız da diktikleri fidanların durumunu kontrol etmiş olacaklar" dedi.

Meram Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Uçar da, belediye olarak ilçenin yeşil dokusunu güçlendirmeye ve korumaya dönük faaliyetlerin devam edeceğini söyledi.



 

 

İHA
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2005 Salı 18:22:49
Güncelleme :13 Nisan 2005 Çarşamba 13:27:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?