22
Mayıs
2024
Çarşamba
MERAM - KONYA

Meram Bağları canlandırılıyor

Konya’nın merkez Meram Belediyesi, tarihi ve kültürel değeri çok fazla olan Meram Bağları’nı tekrar canlandırmak için harekete geçti. Proje kapsamında ilk asma dikim töreni yapıldı.

Meram son durakta yapılan 1.Etap Asma Dikim törenine Meram Kaymakamı Turgut Çelenkoğlu, Meram Belediye Başkanı Refik Tuzcuoğlu, İl Bayındırlık ve İskan Müdürü Cahit Birkan, AKP Meram İlçe Başkanı Mehmet Peksemerci, Meram İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Tutar, KOSKİ Genel Müdürü Yafes Yüzügüldü, meclis üyeleri, başkan yardımcıları, daire müdürleri, vatandaşlar ve Özel Gençlik İlköğretim Okulu öğrencileri katıldı.

Törende konuşan Belediye Başkanı Refif Tuzcuoğlu, Meram bağlarını otantik haliyle geleceğe intikal ettirmeyi amaçladıklarını belirterek,"Meram Bağları’nın önemi tarih kitaplarında çok sık yer almasına rağmen zamanla bu önem kaybolmaya başlamıştı. Konya’ya gelen misafirlerimiz, ’bize, Meram Bağları’nı bir gezdirin’ dediklerinde onları götürebilecek bir yer bulamıyorduk. İşte tarihi ve kültürel değeri çok fazla olan Meram Bağları’nı tekrar canlandırmak için bu projemizi gerçekleştiriyoruz. İnşallah bugün toprakla buluşturduğumuz bu üzüm fidanları büyüyüp meyve verdiğinde bu alanda bağ bozum şenliklerini de hep birlikte kutlarız" diye konuştu.

Tuzcuoğlu, Konya’nın geçmişinde çok önemli bir yeri olan iğde kültürünü de tekrar canlandırmak için Park Bahçeler Müdürlüğü’nce ilçenin muhtelif yerlerine 2 bin adet iğde fidanı dikildiğini hatırlattı. Meram Kaymakamı Turgut Çelenkoğlu ise bu projenin, Konya ve Meram’ın tanıtımında çok önemli bir rolü olacağını söyledi. Konuşmaların ardından ilk üzüm fidanını Kaymakam Çelenkoğlu ve Başkan Tuzcuoğlu toprakla buluşturdu. 5 bin metrekarelik alanda bin adet üzüm fidanı dikildi.

Meram Belediyesi, Meram Bağları’nı yeniden canlandırma projesi kapsamında ilçenin muhtelif yerlerinde asma dikimlerini devam ettirecek. Sonbaharda ise Dutlukırı Kültür Parkı’nda Bağ Bozumu Şenliği tertiplenecek.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2005 Çarşamba 16:20:05
Güncelleme :21 Nisan 2005 Perşembe 15:59:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?