18
Mayıs
2024
Cumartesi
MERAM - KONYA

Meram Et Kombinası'nda toplu sözleşme sevinci

Meram Belediyesi ile Öz Gıda-iş Sendikası arasında yapılan Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri tamamlandı.

Meram Belediyesi Et Kombinası'nda çalışan 45 işçiyi kapsayan Toplu İş Sözleşmesi, Meram Belediye Başkanı Refik Tuzcuoğlu ile Öz Gıda-İş Sendikası Genel Teşkilat Sekreteri Abdülkadir Çelebioğlu tarafından imzalandı. 15 Ocak 2005 ile 14 Ocak 2007 tarihleri arasını kapsayan sözleşme ile, Et Kombinası'nda en düşük işçi maaşı 722 YTL, en yüksek işçi maaşı da bin 100 YTL'ye çıkarıldı.

Et Kombinası'nın Meram Belediyesi'ne devrinden sonra Öz Gıda-iş Sendikası ile ilk kez toplu sözleşme yaptıklarını belirten Başkan Tuzcuoğlu, "Görüşmelerimiz çok olumlu bir şekilde sonuçlandı ve Hizmet-iş Sendikası ile belediye işçilerimize yönelik TİS'in aynısını Öz Gıda-iş Sendikası ile de imzaladık. Sözleşmenin et kombinamız işçileri ve belediyemiz için hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

TİS görüşmelerinin çok kısa bir süre içinde sonuçlandırılmasından memnun olduklarını belirten Öz Gıda-iş Sendikası Genel Teşkilat Sekreteri Çelebioğlu ise, "Kombinada çalışan işçilere belediyedeki işçilerle aynı oranlarda zam yaparak adilane bir tavır sergilediği için Meram Belediye Başkanı Sayın Refik Tuzcuoğlu'na teşekkür ediyorum. Toplu sözleşmenin hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.
(

İHA
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2005 Çarşamba 15:23:51
Güncelleme :10 Temmuz 2005 Pazar 14:07:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?