20
Mayıs
2024
Pazertesi
MERAM - KONYA

Meram’dan Ramazan özel etkinlikleri

Meram Belediye Başkanı Refik Tuzcuoğlu, yarın başlayacak Ramazan ayının tüm İslam alemine hayırlı olmasını dileyerek, “Ay boyunca yapacağımız etkinlikler 11 ayın sultanına yakışacak nitelikte olacaktır” dedi.

Başkan Tuzcuoğlu, Ramazan ayı boyunca yapacakları yardımlar, sosyal ve kültürel etkinlikler hakkında bilgi verdi.

Her gün 250 kişiye sıcak yemek yardımı yapılacağını belirten Tuzcuoğlu, “Belediye kayıtlarımızda 1. derecede fakir olarak kayıtlı bulunan, çoğunluğu yaşlı ve sağlık problemleri olan, yakınları olmayan kimselerin evlerine ekiplerimiz tarafından günlük olarak sıcak yemek servisi yapılacak.

Ayrıca, 2 bin 500 fakir aileye Ramazan ayı içerisinde gıda yardımı yapacağız. Yardım paketlerinde; 5 kg ayçiçek yağı, 5 kg toz şeker, 3 kg pirinç, 3 kg fasulye, 2 kg nohut, 1 kg çay, 2 kg makarna ve 1 kg zeytin olacak.

Ecdadımızdan kalan geleneksel şerbet ikramı her akşam teravih sonrası ilçemizin bir camisinde geleneksel kıyafetlerle dağıtılacaktır. Özel olarak hazırladığımız Meram Şerbeti, ilk gün Sahip Ata Camii, ikinci gün Konevi Camii, üçüncü gün de Çolak Hoca Camii’nde teravih namazı sonrası dağıtılacaktır.

Devlet tarafından fakir ailelere verilen kömür yardımının ilçemizde dağıtımını da Belediyemiz yapmaktadır” dedi.

Ramazan ayı boyunca kültürel etkinliklere de ağırlık vereceklerini belirten Başkan Tuzcuoğlu, Konevi Kültür Merkezi’nde, Meram’daki bütün ilköğretim öğrencilerine yönelik ortaoyunu, Hacivat karagöz gölge oyunlarının her gün belirli bir program dahilinde izlettirileceğini söyledi.
Halkın Ramazan ayını huzurlu bir şekilde geçirmesi için Zabıta Müdürlüğü’nün de çeşitli tedbirler aldığına işaret eden Tuzcuoğlu “Açıktan ekmek satışı ve diğer yıkanmadan yenen gıda malzemelerinin satışı konusunda Zabıta ekiplerimiz sıkı bir denetim uygulayacaktır.
Zabıta Müdürlüğümüz, her gün saat 23.00 a kadar vatandaşlarımızın şikayetlerini değerlendirecek ve gerekli müdahaleyi yapacaktır.

Vatandaşlarımız, Ramazan ayında elbette daha çok hayır ve hasenat yapacaktır. Ancak dilenciliği meslek haline getirenlere karşı toplum olarak mücadele etmemiz gerekmektedir. Zabıta Müdürlüğümüz, bu konudaki denetimlerini de Ramazan boyunca arttıracaktır. Halkımızın da bu konuda istismara karşı duyarlı olmasını istiyorum.

Bu vesileyle Ramazan ayının tüm İslam alemine hayırlı olmasını dilerim” şeklinde konuştu.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2004 Perşembe 16:26:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?