28
Mayıs
2024
Salı
MERAM - KONYA

'Sarı Kıskaç' operasyonu

Konya'da bir taksiciyi bıçak zoruyla gasp ettiği iddia edilen 4 şahıs, düzenlenen "Sarı Kıskaç Operasyonu" ile yakalandı. Şahısları, kaçarken kullandıkları arka sinyali yanmayan otomobil ele verdi. 

Konya'da 17 Mayıs 2006 günü gece saat 03.15 sıralarında Başkent Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi taksi durağında nöbetçi olan Mustafa Özgüler'in (60) yanına gelen İ.U. (20) ve A.K. (19), taksiciden kendilerini Erenköy Mahallesi'ne götürmesini istedi. Şahıslar, tenha bir sokakta boğazına ve karnına dayadıkları bıçak ile Mustafa Özgüler'in 230 YTL'sini gasp etti. Taksicinin parasını gasp ettikten sonra tenha bir yerde inen şahıslar; daha sonra A.Ö. (20) ve H.H.G. (23)'ün kullandığı otomobille kaçtı. 

Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Masası ekiplerinin yaptığı araştırmada, gece olayın gerçekleştiği saatte Başkent Hastanesi'nin ön bahçesine bakan güvenlik kamera görüntüleri incelendiğinde arka sağ sinyali yanmayan şahin marka bir otomobil tespit edilerek tüm ekiplere araç bildirildi. 22 Mayıs 2006 günü bir polis ekibince görülen otomobil, cinayet şube ekiplerine haber verildi ve araç takibe alındı. Otomobile binen şahısların evlerine yapılan operasyonlar sonucu, 4 kişi yakalandı. Şahısların yapılan sabıka incelemesinde İ.U. isimli şahsın 2002 yılında Mehmet Zeki Hamdovalı'yı öldürme suçundan cezaevine girdiği ve 2006 yılında serbest bırakıldığı tespit edildi. 

Şahıslar ilk sorgularının ardından adliyeye sevk edilirken, gasp edilen Mustafa Özgüler, olay sırasında korktuğunu ancak elinden bir şey gelmediğini belirterek, olayı aydınlatan cinayet şube ekiplerine teşekkür etti.
.
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2006 Cuma 17:03:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?