17
Mayıs
2024
Cuma
MERAM - KONYA

Zabıtalardan Ramazan baskını

Ramazan ayı dolayısıyla denetimlerini artıran Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, özellikle açıktan pide ve ekmek satan esnafa ceza kesti. Meram Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nden 3 ekibin, ilçenin muhtelif semtlerinde yaptığı denetimler sonucu, açıktan ekmek satan esnafa asgari 111 milyon 400’er bin lira ceza kesildi.

Ayrıca, Konya Fırıncılar Odası’nın belirlediği gramajın altındaki ekmek ve pidelere de el konuldu. Belediye Sağlık Zabıta Yönetmeliği’nin 59 ve 111. maddeleriyle ’Pişirilmeden, yıkanmadan, olduğu gibi yenen her türlü gıda maddesinin, imalathane veya dükkan içinde dahi olsa açıkta teşhir edilmesi veya satılmasının yasaklandığını" belirten Meram Belediyesi Zabıta Müdürü Ekrem Kırmızıtaş, "Zabıta Müdürlüğümüzce, Ramazan süresince, bölgemizde bulunan, gıda satış yerleri, beyaz ve kırmızı et satış yerlerinin denetimleri daha sık yapılmaktadır. Ramazan pidesi, tahinli pide ve ekmek satışları kontrol edilerek, açıkta satılmasına kesinlikle izin verilmemektedir. Vatandaşlarımızın bu konuda duyarlı olmasını, gayri sıhhi şekilde satışı yapılan ve yıkanmadan yenen her türlü gıda maddelerini (özellikle ekmek, tahinli pide vb.) almamalarını istiyoruz" dedi.

Amaçlarının cezalandırmak değil, bilinçlendirmek, uyarmak ve halkın sağlını korumak olduğunu kaydeden Kırmızıtaş, esnafın özellikle Ramazan ayında bu konuya hassasiyet göstermesini, halkın da kendi sağlığını tehdit eden, açıktan gıda satışının yapıldığı yerlerden alışveriş yapmamasını istedi.

meram
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2004 Çarşamba 17:13:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?