20
Mayıs
2024
Pazertesi
SARAYÖNÜ - KONYA

Kaçırılan kızın akıbeti protokolle belli olacak

Polonyalı annenin, kaçırıldığını iddia ettiği kızının akıbetini belirleyecek olan dava, her iki taraf arasında yapılacak anlaşma protokolü sonrasında sonuçlanacak.

Sarayönü İlçe Adliyesi Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen davanın duruşmasına, kaçırıldığı iddia edilen Yasemin Torlak’ın (4) babası Naci Torlak ile avukatı Özlem Keskin ve Polonyalı anne Agniezszka Pieckowkas’ın avukatı Tarkan Büyükoktar katıldı. Anne Pieckowkas’ın maddi durumu nedeniyle duruşmaya gelemediği belirtildi. Duruşmada söz alan Polonyalı anne Agniezszka Pieckowkas’ın avukatı Tarkan Büyükoktar, "Şuanda dostane anlaşma içerisindeyiz. Karşılıklı anlaştığımız takdirde davalardan vazgeçeceğiz. Her iki tarafın da mağdur olmaması yönünde görüşmelerimiz sürüyor. Bu nedenle duruşmanın ileri bir tarihe ertelenmesini istiyoruz" dedi.
Baba Naci Torlak’ın avukatı Özlem Keskin de aynı şekilde zaman istediklerini dile getirerek, "Dostane anlaşma protokolüyle bu sorunun çözüleceğini umut ediyoruz" şeklinde konuştu.
Cumhuriyet Savcısı mütalaasında, uzlaşma yoluyla konunun çözülmesinin beyan edildiğini hatırlatarak, uzlaşma tespiti için yeterli süre verilmesine ve duruşmanın ertelenmesine yer verdi. Duruşma mahkeme heyeti tarafından ertelendi.
Mahkeme sonrası anlaşmayla ilgili bilgi veren Baba Torlak’ ın avukatı Özlem Keskin, "Polonyalı anne Agniezszka Pieckowkas önceki gelişinde çocukla görüştü. Şuanda anneyle görüşmelerimiz devam ediyor, anlaşma aşamasına vardık. Yakında bir protokol imzalayarak, çocuğun da psikolojik olarak rahatsızlanmasını önleyerek dostane bir çözüm bulacağız. Zaten dostane çözüm önde geliyor. Bu anlaşma protokolüyle velayet, tanıma ve iade davalarının bir karara bağlanacağına inanıyoruz" diye konuştu.


ALİ DEMİRER-KENTHABER-KONYA
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2004 Cuma 21:48:50
Güncelleme :24 Kasım 2005 Perşembe 16:47:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?