18
Mayıs
2024
Cumartesi
SARAYÖNÜ - KONYA

Kızının peşini bırakmıyor

 Polonyalı anne Agniezszka Pieckowkas'in, kaçırıldığını iddia ettiği 4 yaşındaki kızı Yasemin'in akıbetini belirleyecek olan davada yeni bir gelişme yaşandı. Mahkeme, anlaşma şartlarının belirlenmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.


Konya'nın Sarayönü İlçe Adliyesi Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen Yasemin Torlak'ın kaçırılması davasının duruşmasına, 4 yaşındaki Yasemin Torlak'ın babası Naci Torlak ile avukatı Özlem Keskin ve Polonyalı anne Agniezszka Pieckowkas ile avukatı Tarkan Büyükoktar katıldı.


Duruşmada dinlenen Polonyalı anne Agniezszka Pieckowkas, "Biz anlaşma taraftarıyız. Daha önce bize 'Anlaşalım' denildi bizde şartlarımızı söyledik, ama onlar uymadı. Anlaşma için süre istiyorlar, anlaşabiliriz. Benim çocuğum satılık değil, çocuğuma bakacak kadar gücüm var. Ben bu süre içerisinde çocuğumu görmek istiyorum" dedi.


Aniezszka Pieckowkas'ın avukatı Tarkan Büyükoktar, Baba Naci Torlak hakkında Anwers Mahkemesi'nde çocuk kaçırma iddiasıyla açılan davada, Baba Torlak'a 'çocuğu anneye göstermeme' suçundan 5 yıl hapis cezası verildiğini ifade etti. Baba Naci Torlak ise anne Pieckowkas'ın çocuğu serbest bir alanda görmek istediğini belirterek, "Ya çocuğu kaçırırsa, kızımı kapalı bir yerde görmesini istiyorum" diye konuştu.


Mahkeme heyeti başkanı Mustafa Kutlu, anne Agniezszka Pieckowkas'ın kızını 3 gün, saat 10.00-17.00 arasında Konya sınırları içerisinde görmesine izin verirken, anlaşma şartlarının belirlenmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.


Mahkeme sonrasında Polonyalı anne Pieckowkas, kızını bir önceki duruşmada gördüğünü ve çocuğunu görecek olmasının ayrı bir mutluluk verdiğini söyledi.

iha-konya
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2004 Çarşamba 16:18:09
Güncelleme :24 Kasım 2005 Perşembe 16:46:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali IP: 84.193.139.xxx Tarih : 7.10.2006 01:50:08
cocugun turk usulu buyumesi icin oncelikle turkiyede ve babada kalmasi sart ben boyle dusunuyorum ins cocuk baba da kalir