19
Mayıs
2024
Pazar
SARAYÖNÜ - KONYA

Şener, Sarayönü'nde stres attı

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener’e, AKP Genel Başkan Yardımcısı Halil Ürün, Konya Vali Vekili İsmail Akman, AKP Konya milletvekilleri, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek eşlik etti.

Şölende konuşan AKP Genel Başkan Yardımcısı Halil Ürün, mahalli olan değerlerin korunması için gayret gösterilmesi gerektiğini belirterek, "Bugünler, birlik ve beraberliğin yaşanmasını sağlayacaktır. Milli birliğimizi sağlamamızın en önemli şartı bu tür etkinliklerdir. Bu şenliklerin dünyaya yayılmasını temenni ediyorum" dedi. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Şener ise konuşmasında, şenliklerin milli bir adet haline geldiğini söyledi. Şölenlerin insan sevgisine yapılan vurgular olduğunu dile getiren Şener konuşmasında şu ifadelere yer verdi:


"Yaz geldiğinde, bahar atmosferi her tarafı kapladığında Türkiye’nin değişik yerlerinde şenlikler, şölenler ve törenler düzenlenir. Bu artık bizim milli bir adetimiz haline gelmiştir. Bu törenler vesilesiyle pek çok duygu ve heyecan biraraya gelir. Yaşadığımız toprak ve çevreye duyacağımız saygı, bütün saygı ve sevgiler içinde müstesna bir anlama sahiptir. Bu törenler, güzelliklere duyulan bağlılığın terennüm edildiği ortamdır. Bize en yakın hayat, gezegenlerdir; ama orada da yaşam olmadığını biliyoruz. En yakın yıldıza yaklaşmak için uzay aracının 1 milyon yıl durmadan devam etmesi lazım. Cenab-ı Hakk’ın yaşamaya uygun olarak bize lütfettiği yerde, yaşamaya devam ediyoruz. Attığımız tohumlar tarlalardan yiyecek olarak fışkırıyor. Yaşanacak bir mekana sahibiz. Bu şenlikler sadece çevreye olan duyarlılıktan ibaret değildir, bu şölenler insan sevgisine vurgu yapılan bir şeydir. Uzayın derinliklerinin sonsuz oluşunun farkına varan ve onun bilinciyle yaşayan insandır. İnsan olmasaydı uzayın da bir anlamı olmazdı. Evrene anlam katan insandır, temel vurgu insan sevgisidir. Uluslararası rekabet geri kalmışsa bunun bir numaralı sorumlusu, birlik ve saygı atmosferini gerçekleştirememektir. Toplumda insanların birbirine karşı duyduğu saygı ne kadar ise, o ülke o kadar kalkınır, yükselir. Enerjiler ülkeye hizmet yapmak için ortaya konur. İşte onun içindir ki insanın temelinde saygı ve sevgi vardır. En büyük Türk devleti Osmanlı devletidir. 600 yıldan fazla payidar olmuştur. Mevlana diyor ki, ’Aşksız ve sevgisiz geçen ömrü, ömür sayma’ Sevginin anlam derinliğini ve önemini bundan daha güzel ifade edebilecek bir söz bulmak mümkün değildir. Halk önderleri, insanı insan sevgisiyle terennüm etmişlerdir."


Konuşmaların ardından Bakan Şener’e plaket verildi. Şenlikler yöresel oyunlarla devam etti.

iha-konya
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2004 Cumartesi 16:59:43
Güncelleme :24 Kasım 2005 Perşembe 16:45:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?