28
Mayıs
2024
Salı
SARAYÖNÜ - KONYA

Şüpheli ölüm

Konya'nın Sarayönü İlçesi'nde, dövülerek öldürülen ve ayakları bağlanıp kafasına çuval geçirilerek kuyuya atılan şahsın cinayet zanlıları yakalandı. TIR şoförünü öldürdüğü iddia edilen sevgilisi olan kadın ve ailesi, adliyeye sevk edildi.
 
İddiaya göre, Sarayönü İlçesi'nden Konya kent merkezine alışveriş yapmaya gelen Ü.U. (21), alışveriş merkezinde TIR şoförlüğü yapan İsmail Özaltın'la (41) tanıştı. 4 çocuk babası olduğu öğrenilen İsmail Özaltın, sevgilisi Ü.U. ile dost hayatı yaşamaya başlayınca evini terk etti. Olayı öğrenen Ü.U'nun ailesi, kızlarıyla birlikte plan yaparak 4 aydır birliktelik yaşayan İsmail Özaltın'ı 5 Ağustos tarihinde Sarayönü İlçesi'ndeki evlerine çağırdı. Eve sevgilisinin ailesiyle tanışmaya giden İsmail Özaltın, Ü.U'nun babası, annesi, erkek ve kız kardeşlerinin bulunduğu odada dövülerek bayıltıldı. Özaltın'ı banyoya taşıyan aile fertleri, şahsı keserle dövüp öldürdü. Cesedi evin önündeki TIR'a götüren aile fertleri, hep birlikte Başhüyük Beldesi Gölet mevkiine giderek buradaki kuyuya İsmail Özaltın'ın başına çuval geçirip ayaklarını da kompresör hortumuyla bağladıktan sonra attı. TIR ise yine aynı gece Konar Köyü Tosunhüyüğü mevkiinde ateşe verilip kundaklandı. 42 NA 079 plakalı TIR'ın kundaklanmasının ardından araştırma başlatan Konya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, aracın sürücüsü Özaltın'ın da kayıp olduğu bilgisini elde etti.
 
Takibe başlayan jandarma ekipleri, 28 Eylül tarihinde kuyuda şahsın cesedine ulaştı. Yapılan istihbarat çalışmasında öldürülen TIR şoförünün dost hayatı yaşadığı Sarayönü İlçesi'nde oturan ailenin evine mahkeme kararıyla baskın yapıldı. Baskında hırsızlık ve adam yaralama gibi suçlara da karıştıkları belirlenen aile üyeleri gözaltına alınırken, olayda kullanılan suç aleti keser de ele geçirildi.
 
Aile üyelerinin soğukkanlı bir şekilde cinayeti nasıl işlediklerini itiraf ettikleri öğrenildi. TIR şoförü İsmail Özaltın'ın öldürüldüğü sırada Ü.U'nun erkek kardeşleri tarafından cep telefonu ve bir miktar parasının çalındığı belirlendi. Cep telefonu Konya kent merkezinde bir telefon bayiine 35 YTL'ye satıldıktan sonra parasına da kontör alındığı kaydedildi.
 
Gözaltına alınan Ü.U, babası M.U. (71), annesi L.U. (61), erkek kardeşleri K.U. (24) ve Y.U. (18), kız kardeşi Ş.Ş.U. (36), evli ağabeyi M.U. (28) ve yengesi Y.U. (25), evli ablası A.K. ile eniştesi H.K. (40), yeğeni T.Ş. (15) yoğun güvenlik önlemleri altında jandarma ekiplerince Sarayönü Hükümet Konağı içerisindeki adliyeye getirildi.
 
Ü.U'nun olaydan 15 gün sonra hiçbir şey olmamış gibi başka birisiyle birlikte yaşamaya başladığı, işlenen cinayetin aile içinde gizlendiği belirlendi. Öldürülen TIR şoförünün otopsisinde ise keserle vurularak vücudundaki bütün kemiklerin kırıldığı tespit edildi.
İHA
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2006 Pazartesi 16:51:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
şemsi kara IP: 88.248.10.xxx Tarih : 16.03.2007 09:47:24
insanlık dışı işlerdir ALLAH her şeye vakidir