23
Mayıs
2024
Perşembe
SARAYÖNÜ - KONYA

Yasemin, annesinde kalacak

Polonyalı anne Agniezszka Pieckowkas’ın, kaçırıldığını iddia ettiği 5 yaşındaki kızı Yasemin’in annesine teslim edilmesi için mahkemenin verdiği karar, Yargıtay tarafından onandı.

22 Eylül 2004 tarihinde Konya’nın Sarayönü İlçe Adliyesi Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen Yasemin Torlak’ın kaçırılması davasında, Yasemin’in, annesi Agniezszka Pieckowkas’a verilmesi kararı çıkmıştı. Bu kararın ardından baba Naci Torlak ve Avukatı Özlem Keskin, temyize gitti. 22 Mart tarihinde temyiz kararının Yargıtay’da görüşülmesinin ardından, karar bugün yazılı olarak Polonyalı anne Pieckowkas’ın Avukatı Tarkan Büyükoktar’a, Yasemin Torlak’ın annesinde kalacağı şeklinde bildirildi.

Müvekkili Polonyalı anne Pieckowkas’ın kızı Yasemin’e kavuşacağını ifade eden Avukat Büyükoktar, "Asliye Hukuk Mahkemesi’nde verilen karar, Yargıtay tarafından onanarak bize bildirildi. Yasemin’in annesine verilmesi gerekiyor. Büyük ihtimalle Yasemin’i vermemek için baba Naci Torlak, bu kez de kararı düzeltme yoluna gidecek. Bu da Yasemin’in annesine kavuşmasını 2 ay daha geciktirecektir" dedi.

Kararı öğrenen anne Pieckowkas ise her zaman Türk mahkemelerine güvendiğini tekrarlayarak, "İlk kararda çok sevinmiştim. Aradan 6 ay geçti ve Yasemin’i bu zaman süresince görmedim. Onu çok özledim ve görmek istiyorum ama avukatımın bana verdiği bilgiye göre 2 ay daha göremeyeceğim. 2 ay sonunda ayrılmamak üzere kavuşacağıma inanıyorum" şeklinde konuştu.

Baba Naci Torlak’ın avukatı Özlem Keskin’in ise 2 gün içerisinde mahkemeye başvurarak kararı düzeltme yoluna gitmesi bekleniyor. Yasemin Torlak, kararı düzeltme başvurusundan dolayı babasında kalmaya devam edecek.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2005 Cuma 11:08:58
Güncelleme :24 Kasım 2005 Perşembe 16:43:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?