24
Mayıs
2024
Cuma
SELÇUKLU - KONYA

8 bin fidan toprakla buluştu

SELÇUKLU'DA 8 BİN FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU

Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi tarafından Orman Haftası nedeniyle düzenlenen etkinlikte 8 bin fidan toprakla buluştu.

Sille Yolu atış poligonu üzerindeki alanda gerçekleşen etkinliğe AK Parti Konya Milletvekili Hüsnü Tuna, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Törende konuşan Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, amaçlarının ilçede yeşil alan ve ağaçlandırma alanlarını artırmak olduğunu söyledi. Altay, sözlerine şöyle devam etti, “Burada fidan dikerek geleceğe önemli bir yatırım yapıyoruz. Çevreye yapılan her türlü yatırım gelecek nesillere bırakılacak güzel bir armağandır. Fidan dikmenin önemini hepimiz iyi biliyoruz. Burada toprakla buluşan her fidan, doğanın bize verdiği sayısız nimete duyulan şükranın göstergesidir. Bu alanda bu gün 8 bin fidan dikiyoruz. Toplam olarak bu bölgeye dikilen fidan sayımız 125 bin olmuştur. Fidan dikmek kadar önemli olan dikilen fidanlara sahip çıkmaktır. Sizlerin bu duyarlılıkla diktiğiniz fidanlara sahip çıkacağınıza inanıyorum” dedi.

Konuşmaların ardından etkinliğe katılanlar belediye görevlileri tarafından verilen fidanları toprakla buluşturdu.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Mart 2010 Pazar 15:59:05
Güncelleme :21 Mart 2010 Pazar 16:12:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?