19
Mayıs
2024
Pazar
SELÇUKLU - KONYA

Ani su baskınları için görev başındalar

Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi, yağmur yağışıyla oluşabilecek su baskınlarına karşı acil müdahale ekibi kurdu.

Konya'da kendini gösteren sağanak yağış sonrası oluşabilecek su baskınlarına karşı Selçuklu İlçe Belediyesi acil müdahale ekibi kurdu. 24 saat görev yapan ekip, yağışın yoğunlaştığı dün gece su baskını ihbarlarına müdahale etti. Gece geç saatlere kadar Mobilyacılar Sanayi Sitesi'nde oluşan su birikintilerini tahliye eden görevlilerin çalışmalarını yerinde inceleyen Belediye Başkan Yardımcısı Hayrettin Yalınız, "Konya coğrafi konum itibariyle sel ve su baskınları gibi felaketlerin yaşanması muhtemel bir yerdir. Bizler bu riski en aza indirmek için çaba harcamaktayız. İlçemizin genelinde ciddi bir problem olmamıştır. Ancak Mobilyacılar Sanayi Sitesi'nde etkisini daha fazla gösteren yağış ve beraberinde meydana gelen su baskınlarına da anında müdahale ettik" dedi.
 
Bu arada, yapılan incelemede koku yaptığı bahanesiyle kapatılan, içlerine katı atık dökülerek inşaat atıklarıyla doldurulan rogarlar nedeniyle su birikintileri oluştuğu belirlendi.
İHA
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2006 Pazar 17:10:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?