18
Mayıs
2024
Cumartesi
SELÇUKLU - KONYA

Belediyeden sahte rakı denetimi

Selçuklu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ekipleri ile TEKEL Baş Müdürlüğü personeli, alkollü içecek satışı yapılan yerlerde denetimlerde bulundu.

Selçuklu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ekipleri ile TEKEL Baş Müdürlüğü personeli ilçe genelinde tüm alkollü içecek satışı yapılan yerleri denetliyor. Son günlerde gündeme gelen sahte rakının piyasa sürülerek satışa sunulmasının ardından, ekipler denetimlerini artırdı.

TEKEL personeli, alkollü içeceklerin sahte olup olmadığını anlamak için içeceklerin faturalarını kontrol ederken, zabıta ekipleri ise işyerlerinin ruhsatlarını ve sağlık karnelerini inceleyerek belediye mevzuatına ilişkin kontrolleri gerçekleştirdi.

Zabıta Müdürü Ahmet Güleçoğlu, ilçe genelinde denetimlerini artırarak devam ettirdiklerini ifade ederek, "TEKEL Baş Müdürlüğü personeli ile zabıta ekiplerimiz, bir çok esnafımızı kontrol etti. İlçenin tamamında alkollü içecek satışı yapılan işyerleri denetlenecek. Ekiplerimiz şu ana kadar gezilen işyerlerinde 6 esnafa Belediye Mevzuatında uygun evrakları bulunmadığı gerekçesiyle zabıt tutmuştur" dedi.

Denetlenen işyeri sahipleri ise yapılan kontrollerden duydukları memnuniyeti dile getirerek, sahte rakı nedeniyle yaşanan ölüm olayları sonrası kendilerinin olumsuz yönde etkilediğini belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Mart 2005 Pazartesi 14:23:14
Güncelleme :7 Mart 2005 Pazartesi 14:31:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?