22
Mayıs
2024
Çarşamba
SELÇUKLU - KONYA

Beyhekim Bölge Hastanesi açıldı

Konya'nın merkez Selçuklu ilçesi Yazır Bölgesi'nde inşası devam eden Beyhekim Sağlık Kampüsü bünyesinde yer alan Bölge Hastanesi hizmet vermeye başladı.

250 yatak kapasiteli hastanenin Konya ve bölgesindeki sağlık açığını büyük ölçüde kapatacağı bildirildi. Konya İl Sağlık Müdürlüğü, hizmete açılan Bölge Hastanesini tanıtmak amacıyla basın gezisi düzenledi. Konya Numune, Meram Eğitim ve Araştırma ile Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastanesi Başhekimlerinin de katıldığı gezi de konuşan İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci, hastane hakkında bilgi verdi.

En son teknoloji ile donatılarak hastalar ve hasta yakınlarının rahatı için her türlü konforun düşünüldüğünü söyleyen İl Sağlık Müdürü Dr. Küçükkendirci, "1993 yılında inşaatına başlanan hastanemiz artık hasta kabulüne başladı. 250 yatak kapasiteli ve 70 bin metrekare alan üzerine kurulan hastanemiz en son sistem cihazlarla donatılmış durumda. Örneğin poliklinik hizmeti almak isteyen bir vatandaşımız kimlik numarasını girerek ya da önceden geldiyse barkodunu girerek istediği doktoru seçerek sıra numarası alacak. Doktorların bulunduğu polikliniklerin önünde ise dijital ekranlar var. Bu ekranlarda içerde bulunan doktorlar ve muayene olan hasta ile daha sonra alınacak hastanın isimleri yazıyor" dedi.


Hastanede Pnömatik sistem ile tahlil ve röntgenlerin daha hızlı bir şekilde yerine ulaşacağını da dile getiren Dr. Küçükkendirci, "Hastanemiz klinik ve poliklinik olarak iki bölümden oluşuyor. Şu an sadece poliklinik bölümü hizmete girdi. Gerekli malzemelerin ve inşaatın tamamlanması ve personel alımı ile birlikte klinik bölümlerimizde hizmete girecek. Hasta odalarımız tek kişilik ve iki kişilik olarak hazırlandı. Hasta refakatçilerinin yatabilmesi içinde yatağa dönüşen koltuklarımız var. Hastalarımıza neredeyse 5 yıldızlı bir otelin sunduğu bütün imkanları hastanemizde sunacağız" şeklinde konuştu.

 
Dr. Küçükkendirci, Büyükşehir Belediyesi tarafından konulması düşünülen otobüs seferleri ile hastaneye ulaşım sorununun giderileceğini sözlerine ekledi.

İha
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2007 Çarşamba 15:07:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?