15
Haziran
2024
Cumartesi
SELÇUKLU - KONYA

Bina tadilatları gelişi güzel yapılıyor

Selçuklu Belediye Başkanı Adem Esen, iyileştirme ruhsatı alan binalarda yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Selçuklu Belediyesi İmar Müdürlüğü ekipleriyle birlikte binalarda yapılan takviyeleri inceleyen Başkan Esen, büyük binalarda yapılan tadilatların mutlaka belediyeye bildirilmesini istedi.

Özellikle binaların kalorifer dairelerinde kolonlar ve kirişlerin oynandığını tesbit ettiklerini ifade eden Başkan Esen şunları söyledi: "Hemşehrilerimiz binalarının özellikle giriş katlarında bazı tadilatlar yapıyorlar. Zaman içinde ihtiyaçlar doğrultusunda tadilatlar yapılabilmektedir. Ancak bu tadilatların muhakkak bir fenni mesul ve mühendis kontrolünde yapılması gerekmektedir. Hemşehrilerimiz binalarında yapacakları tadilatları bu doğrultuda belediyelere bildirmeliler. Yapılan inceleme ve denetimlerde hemşehrilerimizin umursamazlık ve binanın maddi değerinin kaybolmaması gibi nedenlerle yapılan çalışmaları bildirmediği ortaya çıkmaktadır. Bir binanın içinde yapılan değişiklikleri belediyenin bilmesi mümkün değildir. Can ve mal güvenliğimizin sağlanması için hepimiz üzerimize düşeni yapmalıyız. Bu konulara dikkat etmeyen bina sahipleri hakkında İmar Mevzuatı gereğince yasal işlem yapılacaktır."

Yapılan incelemelerde binalarda görülen eksiklikler bina sahiplerine bildirilirken, özellikle elektrik, su, doğal gaz ve kalorifer tesisatlarında yapılan değişikliklerde ustaların kolon ve kirişlere delikler açtıkları görüldü. Belediye yetkilileri binalarda oluşan çatlakların mutlaka dikkate alınması gerektiğini söyledi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2005 Salı 16:59:35
Güncelleme :10 Haziran 2005 Cuma 13:03:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?