18
Mayıs
2024
Cumartesi
SELÇUKLU - KONYA

Cem Sitesi'nde iyileştirme çalışmaları yapılıyor

Beyazıt Mahallesinde 1964 yılında yapılan Cem Sitesi'nin zemin katında meydana gelen değişimler nedeniyle başlatılan iyileştirme çalışmaları devam ediyor.

Bina sahiplerinin Selçuklu Belediyesi'ne müracaatı üzerine verilen iyileştirme ruhsatı dahilinde yapılan çalışmalarla binanın zeminine çelik takviyesi yapılıyor.

Yığma olarak inşa edilen ve binanın zemin katında faaliyet gösteren işletmelerin zamanla binanın taşıyıcılarına müdahale ettiklerinin ortaya çıktığını ve bunun son derece düşündürücü bir durum olduğunu ifade eden Selçuklu Belediyesi Meclis Üyesi İnşaat Mühendisi Süleyman Bekdik, şunları söyledi.

"Yığma binalarda binanın tüm yükü duvarların üzerindedir. Zemin katta çeşitli sebeplerden dolayı yıkılan ya da deforme olan duvarlar büyük bir tehlike arzetmektedir. Bu binanın üst katında oturan kat malikleri duvarların çatladığı şikayeti ile belediyemize başvuru yaptılar. Yapılan incelemelerde binanın taşıyıcılarının zarar gördüğü anlaşıldı. Bina sahipleri iyileştirme projesi yaptırdılar ve şu anda çalışmalar devam ediyor. Belediye olarak bu çalışmaları kontrol ediyoruz."

Bekdik, açıklamasında ayrıca binalarda meydana gelen çatlak ve sıva dökülmesi gibi durumların mutlaka değerlendirilmesi ve yetkili mercilere bildirilmesini istedi.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2005 Çarşamba 11:36:30
Güncelleme :25 Mayıs 2005 Çarşamba 16:08:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?