19
Mayıs
2024
Pazar
SELÇUKLU - KONYA

Cinayet davası karara bağlandı: 15 yıl

Konya’da görülen cinayet davasının karar duruşmasında sanığa 15 yıl hapis cezası verildi. Mahkeme salonunda maktul yakınları, katile saldırmak isterken, sanık yakınları da baygınlık geçirdi.


Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen cinayet davasının karar duruşmasına tutuklu sanık Ali Büyükyılmaz, sanık yakınları, maktul yakınları ve taraf avukatları katıldı. Mahkeme heyeti, taraf avukatlardan esasa ilişkin savunmalarını istedi. Müşteki vekili avukat Hasip Şenalp esasa ilişkin savunmasında, "Sanık, maktulü kendi dükkanı içerisinde kasten öldürmüştür. Bu nedenle sanığın kasten adam öldürme suçundan en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz" dedi.


Savcı ise mütalaasında, maktul ve sanık arasında ticari ilişki olduğunu belirterek, aralarında tartışma çıkması sonucu sanığın, maktulü hafif tahrik altında bıçaklayarak öldürdüğünü, bu nedenle sanık Ali Büyükyılmaz’ın TCK’nın 448/51/1, 31, 33 maddeleri gereğince cezalandırılması gerektiğini söyledi.


Cinayetin hafif tahrik altında işlenmediğini belirten sanık avukatları Celal Küpeli ve Nurgül Yıldız, "Müvekkillim kendi dükkanı içerisinde, maktul ve beraberindekiler tarafından dayak yemesine rağmen ısrarla direnmiştir. Son olarak kendini korumak ve onları korkutmak amacıyla eline bıçak almış ve bu sırada olay yaşanmıştır. Tüm hususlar dikkate alındığında, müvekkilimin ağır tahrik altında cinayeti işlediği açıkça görülmektedir. Ağır tahrik altında cinayeti işlemesi nedeniyle müvekkilimin tahliyesini talep ediyoruz" diye konuştu.


Son sözü sorulan sanık Ali Büyükyılmaz, "Tahliyemi istiyorum" şeklinde cevap verdi. Mahkeme heyeti, sanığın maktulü hafif tahrik altında öldürdüğüne karar vererek, Türk Ceza Kanunu’nun 448. maddesi gereğince 24 yıl hapis cezası vererek, 51/1, 31 ve 33. maddeleri uyarınca bu cezayı 15 yıla indirdi.


15 yıl ceza alan sanık Ali Büyükyılmaz güvenlik güçleri arasında götürülürken, maktul yakınları sanığa saldırmak istedi. Maktul yakınları salondan dışarı çıkarılırken, sanık yakınlarından bazıları kararı öğrenince baygınlık geçirdi.

Olay, 5 Eylül 2004 tarihinde merkez Selçuklu İlçesi Güldağ Sokak’ta bulunan bir markette meydana gelmişti. İşletme sahibi Ali Büyükyılmaz (32) ile markette dondurma satan Ahmet Altınay (22) arasında alacak verecek meselesi yüzünden tartışma çıkmış, tartışma sonrası, market sahibi Büyükyılmaz, Ahmet Altınay’ı bıçaklayarak yaralamış, yaralanan Altınay kaldırıldığı Konya Numune Hastanesi’nde hayatını kaybetmişti. Olaydan sonra, Büyükyılmaz, kardeşinin dükkanında polisler tarafından yakalanmıştı.

Konya-İHA
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2004 Çarşamba 13:38:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?