18
Mayıs
2024
Cumartesi
SELÇUKLU - KONYA

'Çocukların başarısında mutlu aile önemli bir faktördür'

Selçuklu Belediyesi ve Merve Eğitim Kurumları tarafından ortaklaşa düzenlenen Aile İçi İletişim Seminerleri’nin ikincisinde "Çocuğun Başarısında Ailenin Rolü" konusu işlendi.

Aladdin Nikah Salonu’nda gerçekleştirilen programa çok sayıda davetli katıldı. Programda konuşan Selçuklu Belediye Başkanı Adem Esen, aile yapısını korumak ve aile içi sağlıklı iletişimi kuvvetlendirmek için çaba harcadıklarını belirterek, "Toplumun temeli ailedir ve biz aile kurumunu ayakta tutmak, geliştirmek için belediye olarak üzerimize düşeni yapıyoruz. Okuma alışkanlığının artırılması, çocuklarımızın daha iyi şartlarda hayata hazırlanması ve ailenin mutluluk içinde devam etmesinin temel şartı aile içi iletişimin artırılmasıdır" dedi.

Programa konuşmacı olarak katılan eğitimci yazar Canten Kaya ise ailelerin en büyük sorununun okumamak olduğunu ifade ederek, "Almanya’da kişi başına düşen ortalama okuma süresi 23 dakika iken ülkemizde bu oran 10-15 saniyedir. Aile içi iletişimin kopuk olmasının en önemli faktörlerinden biri okumamaktır. Aile yapısını korumanın en önemli yollarından biri özel günlerin hatırlanmasıdır. Evlenme yıldönümü veya doğum günleri gibi zamanlarda alınan küçük hediyeler mutlu bir aile yapısına neden olmaktadır. Çocukların başarısında mutlu aile önemli bir faktördür" şeklinde konuştu.

Programın sonunda Selçuklu Belediye Başkanı Adem Esen, konuşmacı Canten Kaya’ya Selçuklu motifleri işlenmiş bir çini tabak ile çiçek armağan etti.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2005 Pazartesi 14:37:54
Güncelleme :17 Mayıs 2005 Salı 17:10:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?