23
Mayıs
2024
Perşembe
SELÇUKLU - KONYA

Esen'den belediyecilik dersi

Selçuklu Belediye Başkanı Doç. Dr Adem Esen, Selçuk Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğrencilerine şehir planlaması ve yeni Belediye Kanunu ile ilgili bilgi verdi.

Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Rahmi Erdem’in ders verdiği sınıfa konuk olan Başkan Esen, öğrencilere ders verdi. Eski bir öğretim görevlisi olduğunu dile getiren Esen, özellikle Avrupa ülkelerinde yerel yönetimler ve şehir planlamasına ilişkin geniş örnekler sundu.

Esen, "Konya Belediyecilik yönünden oldukça ilerlemiş bir kenttir. Biz Avrupa ülkelerindeki yüksek standartları ilçemize getirerek, hemşehrilerimizi en iyi şartlarda yaşatmanın arzusu içindeyiz. Bu konuda bir çok kentimizden daha ilerde olmanın gururunu yaşamaktayız" dedi. 

Önümüzdeki yıllarda şehir plancılarına da büyük görev düşeceğini dile getiren Esen, "Belediye çalışmalarımıza sivil toplum örgütlerinin katılımlarını sağlamak için büyük çaba göstermekteyiz. Özellikle Mimarlar, Şehir Plancıları, İnşaat Mühendisleri gibi meslek odalarının fikirlerini alarak çalışmalarımıza yön vermekteyiz" diye konuştu.

Öğrencilerin sorularına da yanıt veren Esen, öğrencilerin fikirlerini aldı. Selçuklu Belediye Başkanı Doç. Dr. Adem Esen, katılımcı yönetim anlayışına sahip bir belediye olduklarının altını çizerek, öğrencilerin soruları ve fikirleri karşısında oldukça memnun kaldığını sözlerine ekledi.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2005 Salı 16:38:11
Güncelleme :29 Nisan 2005 Cuma 11:59:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?