15
Haziran
2024
Cumartesi
SELÇUKLU - KONYA

Et üretiminde hijyen

Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi tarafından düzenlenen "Gıda Güvenliği ve Hijyen" eğitim seminerleri başladı. İlk olarak kasaplar gıda güvenliği ve hijyen konusunda bilgilendirildi.
Selçuk Üniversitesi (SÜ) Ziraat Fakültesi Besin Hijyeniği ve Teknolojileri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ümit Gürbüz'ün konuşmacı olarak katıldığı seminerde sağlıklı et üretimi, et üretiminde hijyen, yan mamul imalatında dikkat edilmesi gereken unsurlar, işyeri ve çalışanların temizliği gibi konular eli alındı.Kırmızı etin besin değerinin yüksek olduğunu ve insanlara faydasının tartışılamayacağını ifade eden Gürbüz, "Sağlıklı koşullarda üretilmeyen ve hijyenik koşullarda saklanmayan kırmızı et yarardan fazla zarar verir. Kaliteli ve sağlıklı bir üretim için canlı hayvanın kesiminden sofraya kadar her noktada temizliğe dikkat edilmesi gerekir. Uygun şartlarda depolanmayan mamullerde üreyen mikroorganizmalar insan sağlığını tehdit eder boyuttadır. Küçük bir dikkatsizlik telafisi mümkün olmayan hastalıklara yol açabilir. Kasaplar kullandıkları kesici aletlerden, giyimlerine, dükkanların temizliğinden depolarına kadar her noktada hassas davranmaları gerekmektedir" dedi.
Kasaplar Odası Başkanı Süleyman Büyükırmak ise kasapların geneli hijyen ve temizlik konusunda hassas davrandığını söyledi. Konuşmalar ve sinevizyon gösterisini dikkatle takip eden kasaplar, düzenlenen program nedeniyle Selçuklu Belediyesi'ne ve Kasaplar Odası'na teşekkür etti.
.
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2006 Perşembe 21:03:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?