19
Mayıs
2024
Pazar
SELÇUKLU - KONYA

Facianın eşiğinden dönüldü

Selçuklu İlçesi’nde, kolonlarının çatlaması üzerine tahliye edilen 7 katlı binada destek çalışmaları devam ediyor. Merkez Selçuklu İlçesi Nişantaşı Mahallesinde 21 dairenin bulunduğu yaklaşık 90 kişinin yaşadığı Altınbaşak apartmanının B Bloku’ndaki kolonların çatlamasının ardından tahliye edilen binada yapılan incelemelerden sonra başlayan çalışmalarda, çatlayan kolanlara demir destek ekleme çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Sabah yetkililerle görüşen Apartman Yöneticisi Hacı Hasan Aksakal, şu anda destek çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "Bu çalışmaların tamamlanmasının ardından, üniversiteden gelecek rapora göre hareket edilecek. Apartman sakinlerimizin ne zaman yeniden evlerinde oturmaya başlayacağı ile ilgili bir şey diyemem ama büyük ihtimalle çöken Zümrüt Apartmanı’nın yanında bulunan Safir apartmanına destek kolonlar yapılmıştı. Bizde aynı şekilde destek yapabiliriz" dedi.

Gece evini tahliye eden apartman sakinlerinden Nezahat Horasan, sabah erken saatte apartman önüne geldi. Gece evini terk ettiğini kaydeden Horasan, verilecek kararla evine tekrar dönmek istediğini söyledi.

Merkez Selçuklu İlçesi Belediye Başkanı Adem Esen, sabaha kadar çalışmaları yerinde takip etti. Sivil savunma, Ambulans ekipleri hazırda beklerken, polis ekipleri de güvenlik tedbirleri gerekçesi ile bazı yolları trafiğe kapatarak güvenlik önlemi aldı.

selçuklu
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2004 Cumartesi 09:51:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?