18
Mayıs
2024
Cumartesi
SELÇUKLU - KONYA

Haşere ile mücadelede yeni yöntemler

Havaların ısınmasıyla birlikte haşere ile mücadeleye ağırlık veren Selçuklu Belediyesi, ilaçlamada doğal hayatın dengesini bozmamaya önem veriyor.

Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından oluşturulan Sivrisinek ve Karasinek ile mücadelede kullanılan sıvı ve dumanlı ilaçlama sistemi kullaıyor. Belli bir program dahilinde ilçenin tüm sokaklarında yapılan ilaçlama çalışmaları sabahın erken saatlerinde ve gece yapılıyor.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü Yeşil Alan İlaçlama ekibi ise ilçede bulunan yeşil alanlarda ve aile dinlenme parklarında ilaçlama yapıyor. Günlük 6 ton ilacın kullanıldığı çalışmalarda ağaçlar, mevsimlik bitkiler, çim alanlar ve süs bitkileri ilaçlanıyor.

Temizlik araçlarına ilaçlama sistemi

Selçuklu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğüne ait tüm çöp toplama araçlarına monte edilen “pratik ilaçlama sistemi” ile çöp bidonları ilaçlanıyor. Ekipler boşalttıkları çöp konteynırlarını anında ilaçlayarak haşerelerin üremesinin önüne geçiyor. Bu yöntemle de günde 2 ton ilaç kullanılıyor.

Yapılan ilaçlama çalışmaları ile ilgili olarak bir açıklama yapan Selçuklu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Mustafa Selçuk, Veteriner, Park Bahçeler ve Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmaların başarıya ulaşması için her türlü önlemin alındığını belirtti. Selçuk, açıklamasında şunları söyledi:

“Havaların ısınmasıyla birlikte üreyen haşerelere karşı başlatılan mücadelede bu yıl farklı sistemler kullanıyoruz. Çöp araçlarımız ilçe genelinde çöp toplamanın yanı sıra ilaçlama çalışmaları da yapıyor. Kara sinek ve sivrisineklere karşı yapılan çalışmalarda ise dumanlı ve sıvı ilaçlama sistemi kullanılıyor. Haşere ile mücadele ederken iki nokta üzerinde önemle duruyoruz. Bunlardan biri kullanılan ilaçların sadece haşerelere zarar vermesi ikincisi ise doğal hayatın korunması için ilaçlamanın dozunda yapılması.”

Haşere ile mücadelede vatandaşlara da büyük görevler düştüğünü belirten Mustafa Selçuk, özellikle çöplerin mutlaka ağzı kapalı şekilde muhafaza edilmesini ve çöp tenekelerinin dağıtılmamasını istedi.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2005 Çarşamba 11:45:32
Güncelleme :25 Mayıs 2005 Çarşamba 11:51:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?