19
Mayıs
2024
Pazar
SELÇUKLU - KONYA

İlköğretim okullarında diş taraması

Konya’nın merkez Selçuklu İlçesi’nde bulunan ilköğretim okullarında öğrencilerin diş taraması devam ediyor.

Selçuklu Belediyesi, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ve Meram Ecza Deposu’nun ortak çalışmasıyla öğrencilere yönelik başlatılan diş taraması devam ediyor. Selçuklu İlçesi’nde bulunan ilkokullarda öğrencilere ücretsiz olarak ağız ve diş bakımı yapılıyor. Özel İdare Yüzüncü Yıl İlköğretim Okulu’nda başlayan diş taraması, daha sonra Hakim Ömer Onsun İlköğretim Okulu’nda gerçekleştirildi.

Diş hekimleri tarafından kontrol edilen öğrencilerin yanında öğretmenleri ve Okul Müdürü Mehmet Emin Eser de bulundu. Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Baştabibi Muammer Gözlü, ilçedeki tüm ilköğretim okullarında başlatılan bu uygulamayla Selçuklu’nun diş haritasının çıkacağını belirterek, "Diş taramaları ile çocukları diş bakımı konusunda eğitmek ve dişlerinin durumu hakkında ailelerine bilgi vermek istiyoruz" dedi.

Hakim Ömer Onsun İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Emin Eser ise öğrencilerin daha sağlıklı ve bakımlı dişlere sahip olmaları için yapılan diş taramasının güzel bir hizmet olduğunu ifade ederek, Selçuklu Belediyesi’ne ve Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’ne teşekkür etti.

Öte yandan, Selçuklu Belediye Başkanı Adem Esen öğrencilerin göz taramasından geçirilmesi için çalışma başlattıklarını söyledi.

KONYA (İHA) -
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2004 Cuma 11:27:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?