22
Mayıs
2024
Çarşamba
SELÇUKLU - KONYA

İmar yükünü Selçuklu çekiyor

Konya’nın merkez Selçuklu İlçesi Belediye Başkanı Adem Esen, artan nüfus nedeniyle ilçelerinde imar yoğunluğu yaşandığını belirterek, “Konya’nın imar yükünü Selçuklu çekiyor” dedi.

Selçuklu Belediyesi İmar İşleri Müdürlüğü personeli ile bir araya gelen Başkan Adem Esen, inşaatların güvenli ve sağlam olarak yapılması için gayret gösterdiklerine kaydederek, “Yaptığımız denetimler ve kontroller ile ev yaptıranların ve işini sağlam yapan kooperatiflerin haklarını koruyoruz. Selçuklu ilçesinin artan nüfusu beraberinde imari yönden yük getirmektedir. Belediye olarak bu yılın ilk 6 aylık döneminde 700 bin metrekare inşaat ruhsatı, 400 bin metrekare de iskan ruhsatı verdik. Konya’nın imar yükünü çekiyoruz. Konya’nın imar yükünü belediyemiz çekiyor. 2000 yılında nüfusumuz 327 bin iken 2007 yılında bu rakam 450 bin civarındadır. Bu nüfus artışına paralel olarak ilçemizde kooperatifleşme sürekli olarak artmaktadır. Belediyemiz inşaatların daha kontrol edilebilir, düzgün olmasına can ve mal güvenliği bakımından dikkat ediyoruz” dedi.

İmar Kanunu ile ilgili görev ve yetki karmaşası olduğuna da dikkat çeken Başkan Esen, “Şu anda yürürlükte olan İmar Kanunu bu yükü çekmiyor. Görev ve yetkilerle sorumluluklarda bazı problemler yaşanıyor. Umut ediyorum ki, seçimden sonra İmar Kanunu değişir ve yeni kanunda görev ve sorumluluklar daha belirgin olur” diye konuştu.

Adem Esen, yaz aylarında inşaat yapılaşmasının arttığını hatırlatarak, 18 Haziran’da meslek odaları ve inşaat sektörü ile ilgili kamu kuramlarının katılımıyla istişare toplantısı düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2007 Cumartesi 20:34:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?