19
Mayıs
2024
Pazar
SELÇUKLU - KONYA

Kardeş cinayetinde karar: 30 yıl ağır hapis

Konya’da, ağabeyini öldürdükten sonra işyerini soyduğu iddiasıyla yargılanan kardeşe 30 yıl ağır hapis cezası verildi.

Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen cinayet davasının karar duruşmasına; tutuklu sanık Atilla Altun, müşteki anne Hatice Altun, baba Satılmış Altun ile taraf avukatları katıldı. Mahkeme heyeti, sanık vekilinin savunmasını dinledi. Sanık avukatı savunmasında, müvekkilinin işsiz kalması nedeniyle tutarsız davranışlara girdiğini ve şuuru yerinde olmaması nedeniyle böyle bir suçu işlediğinden, tekrar rapor alınmasını talep etti. Mahkeme heyeti ise tekrar rapor talebini reddetti.

Savcı mütalaasında, tüm delillerin toplandığını, sanık Atilla Altun’un ağabeyini öldürdükten sonra işyerini soyduğunun kesinleşmesi üzerine cinayet suçundan TCK’nın 449. maddesi, hırsızlık suçundan ise TCK’nın 493. maddesi uyarınca cezalandırılmasını istedi.
Mahkeme heyeti sanık Atilla Altun’a son sözünü sordu. Altun, "Suçluyum, biliyorum" diye cevap verdi. Mahkeme heyeti, sanık Altun’a TCK’nın 449. maddesi gereğince müebbet hapis, hırsızlık suçundan ise TCK’nın 493. maddesi gereğince, 3 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Mahkeme, ceza toplamının müebbet hapis cezası olan 30 yılı aşması nedeniyle, cezayı 30 yıl ağır hapis cezasına çevirdi.

Olay, 5 Ağustos 2004 tarihinde, merkez Selçuklu İlçesi Kaşgarlı Mahmut Mahallesi Sarayburnu Caddesi Fetih Sitesi 21/1’de meydana gelmiş, burada ikamet eden Yılmaz Altun (41), evinde ölü olarak bulunmuştu. Olayı araştıran polis, 7 Ağustos 2004 tarihinde Yılmaz Altun’u öldüren kişinin kardeşi Atilla Altun (32) olduğunu tespit etmiş ve şahsı yakalamış; Atilla Altun’un ağabeyinin bakkal dükkanını da soyduğu ortaya çıkmıştı.

konya
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2004 Pazartesi 14:23:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?