21
Mayıs
2024
Salı
SELÇUKLU - KONYA

Karnelerini alamadılar

ilköğretim öğrencisi, yıl sonu pikniği için gittikleri barajda boğularak hayatlarını kaybettiler.

Edinilen bilgiye göre, Konya’nın merkez Selçuklu İlçesi Alaaddin İköğretim Okulu 1. sınıf öğrencilerinden 7 yaşındaki Emre Turhan’ın servis şoförlüğü yapan babası, okullar yarın tatile gireceği için oğlu ve 10 arkadaşını minibüsü ile Sille Himmet Ölçmen Baraj alanına pikniğe götürdü. Piknik alanında eğlenen öğrencilerden Emre Turhan ve arkadaşı 4. sınıf öğrencisi İbrahim Gezer (11), yüzmek için baraj gölüne girdi.
Derinliği 8 metre olan baraj gölünde bir anda kaybolan ilköğretim öğrencilerini bulmak için İl Sivil Savunma Müdürlüğü’nden yardım istendi. 3 saat sonra baraj gölüne gelen Sivil Savunma Müdürlüğü ekiplerine vatandaşlar tepki gösterdi. Sivil Savunma Müdürlüğü ekibinin dalgıcı olmadığı için Selçuk Üniversitesi’nde öğrenci olan 3 profesyonel dalgıçtan yardım istendi. Baraj gölüne gelen dalgıçlar kısa bir hazırlık sonrası çalışmalarına başladı.
Arama çalışmalarında öğrencilerin cesetleri, baraj gölüne girdikleri sahilin 7 metre ilerisinde bulundu. Çocuklarının cesetlerini gören aileler ise sinir krizi geçirdi.
ALİ DEMİRER-KENTHABER-KONYA
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2004 Perşembe 18:09:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?