15
Haziran
2024
Cumartesi
SELÇUKLU - KONYA

Kentsel dönüşüm start aldı

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi ve TOKİ işbirliğiyle 8 mahallede Kentsel Dönüşüm Projesi hayata geçiriliyor.

Konya’da ilk defa 300 hektarlık alanda yapılan 18. madde imar uygulaması ile tamamlanan 8 mahallede incelemelerde bulunan Selçuklu Belediye Başkanı Adem Esen, Toplu Konut İdaresi ile yapılan görüşmeler neticesinde bu bölgede Kentsel Dönüşüm Projesi’ni hayata geçireceklerini belirtti.

Planlama Müdürü Yusuf Özcan ve teknik ekiple birlikte sekiz mahalle olarak bilinen Yeni Selçuk, Selçuk, Molla Gürani, Mimar Sinan, Kılıçarslan, Şeker Murat, Hacıkaymak ve Özlem Mahalleleri’nde incelemelerde bulundu. Vatandaşlarla görüşen ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Selçuklu Belediye Başkanı Esen, 8 mahallede 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 18. maddesi imar uygulaması kapsamında mülkiyet ve hemşehrilik hakkını koruyarak titiz bir çalışma yaptıklarını ifade etti.

Başkan Adem Esen, TOKİ Başkanlığı ile görüşmelerin devam ettiğini, Kentsel Dönüşüm Projesi’ni hayata geçirmek suretiyle planlı, düzenli gelişen yeni bir kentin doğacağını söyledi. 8 mahallede ikamet eden çevre sakinlerinin görüşleri doğrultusunda TOKİ ile yapılacak çalışmaların kısa sürede başlayıp bitirileceğini ifade eden Başkan Esen, "İmar uygulaması tamamlanan bu bölgelerimizde kaçak yapılaşmanın yol açtığı olumsuzluklar ortadan kalkacak ve düzenli yapılaşma hakim olacaktır. Ayrıca, inşaat sektörü canlılık kazanacak, buradan bir çok sektöre de iş imkanı çıkacaktır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2005 Çarşamba 17:14:14
Güncelleme :13 Nisan 2005 Çarşamba 17:19:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?