17
Mayıs
2024
Cuma
SELÇUKLU - KONYA

Konya'da gençlik kampı Selçuk'ta başladı

14 Ağustos’ta başlayan kampa, 4 ayrı kıtadan El Salvador, Japonya, İspanya, Güney Kore ve Fransa gibi 8 ülkeyi temsilen 16’sı yabancı 30 gönüllü genç katılıyor.

Irk, din, dil, cinsiyet ayrımı gözetilmeksizin tüm dünya gençliğinin katılımına açık olan Uluslararası Gönüllü Gençlik Kampları’nda gençler, hafta sonları hariç kamu yararına işlerde günde 5 saat süreyle çalışıyor.


Alaaddin Keykubat Kampüsü’nde çevre faaliyeti gerçekleştiren gönüllü gençler, üniversite yönetimi tarafından tahsis edilen Güzel Sanatlar Fakültesi bahçesinde çapalama, çiçek, süs bitkisi ve çim ekimiyle uğraşıyor. Gençler hafta sonları da Konya’nın tarihsel, kültürel ve doğal güzelliklerini tanıma imkanı bulacak.

1985 yılından bu yana UNESCO, Alliance, Yuth Express Network (Gençlik Anlatım Ağı), Youth for Development and Cooperation (Kalkınma ve Ortaklık için Gençlik) ve Mediterranean Youth Forum (Akdeniz Gençlik Forumu) gibi bir çok kuruluşla ortak çalışan uluslararası projeler gerçekleştiren Gençlik Servisleri Merkezi ile SÜ Yerel Gündem 21 Topluluğu’nun ortaklaşa düzenlediği kampta, 27 Ağustos günü temsili açılış töreni yapılacağı, 29 Ağustos’ta kampın sona ereceği bildirildi

iha-konya
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2004 Çarşamba 12:11:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?