22
Mayıs
2024
Çarşamba
SELÇUKLU - KONYA

Milletvekili adaylarından ziyaret

Konya'nın merkez Selçuklu ilçesi Ziraat Odası Başkanlığını, yaklaşan seçimler öncesi siyasi partilerin milletvekili adayları ziyaret ediyor.


Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya Milletvekili adayı Hakkı Ünler de beraberindeki partililerle birlikte Selçuklu Ziraat Odası Başkanı Faruk Çöklü'yü ziyaret etti. Ziraat Odası yönetim kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu ziyarette konuşan Faruk Çöklü, halkı yönetecek siyasilere büyük görevler düştüğünü belirtti. Konya'nın son yılların en kurak mevsimini yaşadığını dile getiren Başkan Çöklü, "Konya Ovasında yüzde 80'e varan rekolte düşüklüğü var. Ekili arazilerin büyük bölümüne biçerdöverler giremeyecek. Konya İl Genel Meclisimizde yaşanan kuraklık nedeniyle Konya'nın afet bölgesi ilan edilmesi için tavsiyede bulundu" dedi.


Konya Valisi Osman Aydın başkanlığında kurulacak bir komisyonun hasar tespit çalışmalarına başlaması gerektiğini dile getiren Çöklü, "1 hafta sonra hasat başlayacak. Hasat başlamadan önce hasar tespiti yapılmalı. Şuan ki, mevcut yasalarla çiftçinin afetle mücadele edecek durumu yok. Afet bölgesi ilan edilmesi için Bakanlar Kurulu kararı gerek. Bu kararın çıkması için Konya'daki tüm siyasi partilerin yöneticilerinin birlikte hareket etmesi gerekiyor" dedi.


MHP Konya Milletvekili adayı Hakkı Ünler ise konuşmasında, yaptıkları köy ve belde gezilerinde çiftçinin sıkıntılarını çok iyi anladıklarını vurgulayarak, Avrupa Birliği'ni (AB) eleştirdi. AB'nin çiftçiden çok şey istediğini ve Türkiye'de tarımla geçinin nüfusun yüzde 10'a düşürülmesi yönünde hükümete baskı yaptığını savunan Ünler, iktidara gelmeleri halinde çiftçinin özlediği günlere geri döneceğini kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2007 Perşembe 15:10:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?