26
Mayıs
2024
Pazar
SELÇUKLU - KONYA

Muhtarlara sivil savunma semineri

Selçuklu Sivil Savunma Müdürlüğü tarafından Selçuklu’da görev yapan mahalle muhtarları ve azalara sivil savunma konusunda seminer verildi.

Selçuklu Belediyesi Nikah Salonu’nda Selçuklu Sivil Savunma Müdürü Ulviye Eren, Sivil Savunma Uzmanı Zekeriya Vural, 112 Acil Yardım Başhekim Yardımcısı Murat Yararoğlu ve İl Sivil Savunma Müdürlüğü personeli Aydın Üzümcü tarafından verilen eğitim seminerinde, sivil savunma, ikaz alarm işaretleri, kılavuz servisleri ve deprem konuları sinevizyon eşliğinde anlatıldı. Muhtar ve azaların ilgi gösterdiği seminer sonunda kullanılan cihazlar ve afet karşısında alınacak tedbirler, uygulamalı olarak anlatıldı.

Selçuklu Sivil Savunma Müdürü Ulviye Eren, olası bir afet durumunda sivil savunma mahalle görevlilerinin, toplum afet gönüllüleri ile birlikte ilk müdahale çalışmalarına katılarak, profesyonel ekip gelince onların koordinesi altına gireceklerini belirterek, "Sivil savunmanın hayat kurtarıcı yönü bulunuyor. Savaş ve afetler karşısında sivil savunma müdürlükleri tarafından verilecek alarm ve işaretlere çok dikkat edilmesi gerekiyor. Sivil savunma savaş, afet ve yangınlarda silahsız, koruyucu ve kurtarıcı önlem ve faaliyetler bütünüdür. Sivil savunma bilinci kazandırmak için verilen eğitimle bireyler, olası bir afete karşı hazırlıklı olurlar. Felaketle karşı karşıya kalındığında, eğitimli bireylerin yaptığı yerinde ve doğru müdahalelerle verilen kayıplar en aza indirilir. Türkiye, son yılların en büyük afetini 17 Ağustos’ta yaşadı. Bu deprem sivil savunma konusunda bilgi eksikliğimizi ortaya koydu. Sivil savunma eğitimi ile böylesi felaketlerde kayıplarımız daha az olacaktır" dedi.

Depremin savaşlar kadar insanlar üzerinde yüzyıllar süren olumsuz etki yaptığına dikkat çeken Sivil Savunma Uzmanı Zekeriya Vural ise topraklarının yüzde 96’sı deprem afetine maruz bulunan Türkiye’nin, depremler sonunda karşılaştığı büyük can ve mal kayıplarının en aza indirilebilmesi için her bireyin bilgili, eğitimli ve yapıcı olması gerektiğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2005 Cuma 11:55:42
Güncelleme :6 Mayıs 2005 Cuma 16:00:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?